files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z boja o záchranu útok na európsky pohár

Keď by niekto po troch odohraných kolách, alebo po šiestich dueloch bez víťazstva začiatkom novembra povedal futbalistom MFK Zemplín Michalovce, že budú po základnej časti mať reálnu šancu na európsky pohár, asi by mu nik neveril. Zemplínčania ale nakoniec potvrdili to, čo sa o ich tíme hovorilo. Ukázali kvalitu. Nakoniec sa im podarilo splniť stanovený cieľ, dostali sa po druhýkrát v rade do lepšej šestky. Týmito vetami začíname hodnotenie základnej časti, po ktorej obsadili výborné štvrté miesto. Podotýkame, že po spomenutých troch kolách boli na poslednom mieste...

Ako na hojdačke

Počas 22 kôl sa v michalovskom tíme udialo veľmi veľa. Zemplínčania pôsobili ako na hojdačke. Ich účinkovanie v základnej časti sme rozdelili do piatich etáp. Michalovčania mali svoj tradičný štart do súťaže. Už totiž býva zvykom, že na začiatku letnej prípravy sa schádzajú v menšom počte a káder sa skladá za pochodu, aj počas rozbehnutej sezóny. Tomu sú prispôsobené výsledky v úvode súťaže. Po troch kolách boli s nula bodmi na poslednom mieste. Postupne ale prišlo desať hráčov, ktorí zvýšili kvalitu a dostavili sa aj výsledky. V nasledujúcich šiestich dueloch prehrali iba raz, trikrát zvíťazili a rázom sa dostali do boja o prvú šestku.

Zdalo sa, že všetko ide ako po masle. Žiaľ, nešlo. Prišla nepriaznivá séria šiestich duelov bez víťazstva, ktorá vyvrcholila porážkou 0:4 v Senici. Táto séria znamenala koniec trénera Antona Šoltisa. Trénera, ktorý družstvo viedol od leta 2016 a dosiahol s ním historický úspech v podobe piateho miesta. Vedenie sa ale rozhodlo konať a zmena priniesla úspech. Michalovčania totiž vo zvyšných troch kolách jesennej časti dosiahli plný počet deväť bodov a skóre 9:0, čím sa po prvýkrát v sezóne dostali do prvej šestky. Zimovali na piatom mieste... Víťazná séria skončila hneď na úvod jarnej časti a mala poriadne tŕpku príchuť. Zemplínčania totiž dostali facku v podobe prehry 1:8 od Trenčína. V následných troch dueloch ale získali sedem bodov a slávia tak postup do lepšej šestky. V nadstavbe o titul budú ich súpermi Slovan Bratislava, Žilina, Dunajská Streda, Trnava a Ružomberok.

Dohrajú súťaž?

Vzhľadom na zloženie kádra, toho, čo sa počas základnej časti dialo sa zdá, že sú tam zaslúžene. Veď viackrát aj vinou nešťastia prišli o body, čo stálo pozíciu aj tréner Šoltisa. Jeho nástupca Jozef Majoroš, dovtedajší Šoltisov asistent, z mužstva následne dostal čo bolo potrebné. Na okolnosti sa nik pýtať nebude. Proste, Michalovčania sú druhý rok po sebe v prvej šestke a basta!

Či ale dobre rozbehnutú sezónu dohrajú, je nateraz otázne. Šíriaci sa nový koronavírus, ktorý zatvára športové štadióny po celej Európe, totiž šarapatí aj na Slovensku. Kvôli nemu už oficiálne na Slovensku zrušili sezóny hokejisti, basketbalisti či volejbalisti. Je viac ako pravdepodobné, že k tomu môžu inklinovať aj ďalšie zväzy. Ako spomínala v tlačovej správe najvyššia Fortuna ligy, hrať by sa mohlo začať v sobotu 4. apríla, tomu ale zrejme veria iba jej predstavitelia. My zas veríme v to, že sa situácia aspoň nejako stabilizuje a aj vďaka presunutiu majstrovstiev Európy na budúci rok, o čom sa hovorí už intenzívne, sa Fortuna liga trebárs aj s anglickými týždňami dohrá.

Aj keď... Keby sa kompetentní rozhodli, že súťaž uzavrú po základnej časti, Michalovčania majú nielen historicky najlepšie umiestnenie, štvrté miesto, ale aj miestenku do predkola Európskej ligy (s Trnavou majú pri rovnosti bodov lepšie vzájomné zápasy). Verme ale, že zvíťazí futbal a diváci v Michalovciach v tejto sezóne ešte raz uvidia to najlepšie zo slovenského futbalu. A miestenku do pohárovej Európy si tak Zemplínčania môžu vybojovať na trávniku. Osembodová strata na tretiu Dunajskú Stredu nie je nezmazateľná, navyše, cesta do Európy môže viesť aj cez baráž.

Výsledky MFK Zemplín v jesennej časti
1. kolo: Michalovce - MŠK Žilina 0:3 (0:3).
2. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 3:0 (2:0).
3. kolo: ViOn Zlaté Moravce - Michalovce 1:0 (1:0).
4. kolo: Michalovce - FK Senica 3:0 (3:0).
5. kolo: FK DAC 1904 Dunajská Streda - Michalovce 1:1 (0:1).
6. kolo: Michalovce - ŠK Sereď 1:1 (1:1).
7. kolo: FC Spartak Trnava - Michalovce 2:1 (0:1).
8. kolo: Michalovce - AS Trenčín 2:1 (2:0).
9. kolo: FC Nitra - Michalovce 0:2 (0:0).
10. kolo: Michalovce - MFK Ružomberok 0:1 (0:0).
11. kolo: FK Pohronie - Michalovce 2:2 (1:1).
12. kolo: MŠK Žilina - Michalovce 1:1 (1:1).
13. kolo: Michalovce - Slovan Bratislava 0:1 (0:1).
14. kolo: Michalovce - ViOn Zlaté Moravce 2:2 (1:1).
15. kolo: FK Senica - Michalovce 4:0 (0:0).
16. kolo: Michalovce - DAC Dunajská Streda 5:0 (5:0).
17. kolo: ŠK Sereď - Michalovce 0:2 (0:0).
18. kolo: Michalovce - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0).

Výsledky v jarnej časti
19. kolo:
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 8:1 (2:1).
20. kolo:
MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:0 (1:0).
21. kolo:
MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0).
22. kolo:
MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0).

Strelci gólov
8 - gólov: Issa Sidibe Modibo.
2 - góly: Matej Trusa, Peter Kolesár, Armen Hovhannisjan, Pedro Martinez Garcia, Milan Kvocera.
1 - gól: Igor Žofčák, Jozef Šimon Turík, Matúš Vojtko, Christos Kontouriotis, Llazaros Rota, Ian Pino Soler, Stanislav Danko, Jakub Grič, Jose Carrillo Mancilla.  

Peter Brendza



Uverejnené: 14.03.2020 16:36:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.