files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vynuloval Trnavu a zimuje na piatom mieste

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase osemnásteho kola Fortuna ligy nad FC Spartak Trnava po góloch Pedra Martineza a Armena Hovhannisjana 2:0 (1:0). Zverenci trénera Jozefa Majoroša tak natiahli víťaznú sériu na tri zápasy a prezimujú tak na piatom mieste. V najvyššej futbalovej Fortuna lige teraz prichádza na rad zimná prestávka, prvé jarné kolo je na programe až v polovici februára budúceho roka.

Chladnému počasiu a ťažkému terénu sa v prvom dejstve prispôsobili lepšie domáci. Tí mohli otvoriť skóre už v siedmej minúte, Modibova strela išla ale tesne mimo trnavských žrdí. V 21. minúte odcentroval do pokutového územia Igor Žofčák, lopta sa dostala až k Savvidisovi, ktorý v páde mieril do Rusova a ten následne skrotil loptu aj pred dobiedzajúcim Modibom. Michalovčania sa za svoju aktivitu predsa dočkali gólu. Krátko pred uplynutím pol hodiny poslal Žofčák opäť center do pokutového územia, brankár Spartaka Rusov ju vyboxoval iba k Martinezovi a ten lobom otvoril skóre. Hostia kontrovali strelu Turňu do bočnej siete, ako aj pokusom Grendela, ktorý o centimetre minul michalovskú bránu. V samom závere mohol skórovať aj Savvidis na druhej strane, jeho strela však išla tesne mimo.

V druhom polčase prebrali aktivitu na svoje kopačky hostia, Michalovčania ich však nepúšťali do gólových šancí. Prvú strelu na bránu tak Spartak vyslal až po hodine hry, Tavaresov projektil ale Kirovi veľké problémy nenarobil. Postupom času sa začali v ofenzíve viac osmeľovať aj Michalovčania, ktorí podnikali bleskurýchle kontry. Pino Soler a Hovhannisjan ešte priestor troch žrdí minuli, v 82. minúte však striedajúci Hovhannisjan prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a definitívne tak zlomil zápas na michalovskú stranu.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)
Góly: 29. Martínez, 80. Hovhannisyan
Žlté karty: 47. Martínez, 51. Hovhannisyan, 77. M. Vojtko – 12. Tavares, 71. M. Turňa, 90+. E. Grendel
Rozhodovali: Marhefka – Kováč, Jánošík. Divákov: 1048.
MFK ZEMPLÍN: M. Kira – M. Kolesár, Carrillo, Soler, M. Vojtko – Grič – I. Žofčák (68. P. Kolesár), Savvidis, Martínez (88. Popovits), S. Danko – Sidibé (50. Hovhannisyan)
FC SPARTAK: Rusov – Diogo, Mesík, Mitrea, M. Turňa – Tavares (75. Dangubič), E. Grendel, Halilovič, Gamboš (83. Godino), Oršula (56. M. Kelemen) – Sobczyk



Uverejnené: 07.12.2019 19:16:11
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.