files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na víťaznej vlne, aj sérii porážok

Pri pohľade na vyžrebovanie Tipsport ligy pred začiatkom súťaže by zrejme nikto nepovedal, že v Košiciach sa v rámci ôsmeho kola bude hrať o prvé miesto. Na čelných pozíciách sa síce očakávali hráči HC Košice, nikto ale nepočítal, že tam budú aj hráči nováčika HK Dukla Ingema Michalovce (kto počítal, zrejme počítať nevie...). Súbojom v hlavnom meste východného Slovenska sa ale aj začala nepríjemná séria Dukly, ktorá pokračovala až do reprezentačnej prestávky. Tá je v týchto dňoch a keďže v základnej časti máme za sebou už skoro tretinu všetkých kôl, prichádza naše hodnotenie doterajšieho priebehu.

Hodnotiť ho z pohľadu michalovskej Dukly inak ako pozitívne nemôžeme. Veď kto by čakal, že Dukla bude hrať o horné priečky a na terajšie deviate miesto klesne až po poslednom kole pred reprezentačnou prestávkou? Nováčikovi súťaže vyšiel ideálne štart. Zverenci trénera Miroslava Chudého využili dobré vyžrebovanie, keď z prvých šiestich duelov hrali štyrikrát doma. V ich pevnosti padol postupne vicemajster z Nitry, ambiciózny Poprad aj ďalší nováčik Slovan Bratislava, ktorý do ligy prišiel z nadnárodnej KHL.

Postupne prišli aj ďalšie získané body na ich konto. Michalovčania zaznamenali do reprezentačnej pauzy, čiže po osemnástich zápasoch, 26 bodov, čo je viac ako dobré. Pýtame sa, ktorému nováčikovi sa to doteraz v slovenskej najvyššej súťaži podarilo? Aj preto je na mieste tvrdenie, že michalovský hokej patrí do najvyššej Extraligy a je pre ňu prínosom. Okrem pozitívnych ohlasov sa ale v Michalovciach nesú aj na negatívnej energii. Vytvoril ju fakt, že zverenci trénera Miroslava Chudého bodovali menej u súperov, kde zakaždým zlyhávali v koncovke. Vonku doteraz zvíťazili iba raz, v Detve (4:0). Po tomto triumfe zaknihovali sedem porážok v rade. Negatívnu sériu odštartovali práve v Košiciach, kde hrali o prvú priečku.

Dukla sa teda v úvode základnej časti viezla na pozitívnej energii, aj negatívnej vlne prehier. Hodnotiť jej doterajšie účinkovanie je ale potrebné triezvo. Kto ho hodnotí takto, nemôže hovoriť o neúspechu. Michalovčania si na seba ušili obrovský bič. V úvode sezóny totiž prišla nováčikovská eufória a s ňou spojené víťazstvá. Fanúšikovia akoby zabudli na to, kde ich miláčikovia účinkujú. Doteraz boli napojení hlavne výhrami, no Dukla už neúčinkuje v prvej lige a nehrá s Považskou Bystricou, či Trnavou, ale s najlepšími tímami na Slovensku. Hrá v súťaži, kde sa cení každý bod a každé víťazstvo. Fanúšik veľmi nevedel, čo je prehra, no na tie si musí zvykať. Dukla totiž hrá v najvyššej Tipsport lige, medzi slovenskou elitou, kde prídu aj porážky. Už viackrát som vo svojich článkoch zdôraznil, že fanúšik, obzvlášť ten michalovský, je veľmi náročný. Niekedy to nie je na škodu, no niekedy to môže dostať ich miláčikov pod nezmyselný tlak.

Čo sa týka hodnotenia doterajších zápasov, je potrebné to postaviť do dvoch línii. A to domáce zápasy a zápasy vonku. Doma Dukla aj vďaka skvelým divákom prehrala z deviatich duelov iba dvakrát. Zdolala Liptovský Mikuláš, Slovan Bratislavu, Poprad, Nitru, MAC Budapešť aj Nové Zámky, či Detvu a prehrala so Zvolenom a Miškovcom. Prehra s maďarským tímom bolí o to viac, že išlo o finálový súboj Tatranského pohára. Vonku zase Michalovčania zakaždým doplácajú na koncovku. Vyhrali akurát v Detve, okrem Poľany bodovali za prehru po predĺžení aj u majstra z Banskej Bystrice a Liptovskom Mikuláši. Čo sa týka bodového zisku, 26 bodov je viac ako zaujímavých. Dukle síce patrí deviate miesto, na štvrtý Zvolen ale stráca len štyri body. Keď sa zlepší koncovka tímu, je možný posun dopredu.

Problém vidíme hlavne v tom, že nováčik Extraligy nemá strelca, teda hráča, ktorý dá za sezónu dvadsať či tridsať gólov a vie sa presadiť z každej pozície. Góly sa čakajú hlavne od legionárov, ktorí začali dobre, postupne sa ale začali strácať. O presné zásahy sa tak skôr museli starať hráči, od ktorých sa to príliš nečakalo. Aj preto tretí a štvrtý útok hodnotíme kladnejšie ako prvé dve útočné formácie, ktoré sa majú starať o góly. Teší hlavne produktivita Jakuba Lineta či Tomáša Hričinu, viac sa zatiaľ čakalo od Lalancetta s Juuselom a Gabrielom Spilarom (ten ale odohral zatiaľ iba jeden duel). Mrzí dlhodobé zranenie Petra Boltuna, ktorý mal hrať vo vyšších útokoch a teší herný progres mladíkov Zekuciu s Borovom. Obaja, keď dostali šancu, tak herne nesklamali.

Tak, či onak, michalovská Dukla zatiaľ najvyššou súťažou kráča síce s problémami, no darí sa jej viac ako dobre. Počet získaných bodov, ale aj hokejový ošiaľ, ktorý žiaľ trošku začal upadať. Najbližšie zápasy s Košicami, Banskou Bystricou, či Trenčínom môžu prinavrátiť diváka aj atmosféru na štadión. Práve divák je doteraz najsilnejším artiklom Dukly na získavanie bodov. Plné tribúny zakaždým ženú Michalovčanov dopredu a dodávajú im sily. Verme, že to tak bude aj v ďalších zápasoch a v tomto konštatovaní budeme pokračovať aj v hodnotení počas druhej reprezentačnej pauzy.

Doterajšie výsledky
1. kolo: Michalovce - MHK 32 L. Mikuláš 5:1. 2. kolo: Michalovce - HK Nitra 3:2. 3. kolo: DVTK Jegesvedvék Miškolc - Michalovce 4:1. 4. kolo: Michalovce - HK Poprad 4:3 po sn. 5. kolo: HC 07 WPC Koliba Detva - Michalovce 0:4. 6. kolo: Voľno. 7. kolo: Michalovce - HC Slovan Bratislava 4:3. 8. kolo: HC Košice - Michalovce 3:0. 9. kolo: Michalovce - HC Mikron Nové Zámky 4:1. 10. kolo: HK Dukla Trenčín - Michalovce 0:3. 11. kolo: HC iClinnic Banská Bystrica - Michalovce 2:1 po predĺžení. 12. kolo: Michalovce - HKM Zvolen 2:5. 13. kolo: Michalovce - MAC Budapešť 4:1. 14. kolo: MHK 32 L. Mikuláš - Michalovce 1:0 po predĺžení. 15. kolo: HK Nitra - Michalovce 6:2. 16. kolo: Michalovce - DVTK Jegersmedvék Miškolc 2:3 po predĺžení. 17. kolo: HK Poprad - Michalovce 2:0. 18. kolo: Michalovce - HC 07 WPC Koliba Detva 2:0. 19. kolo: Voľno. 20. kolo: HC Slovan Bratislava - Michalovce 2:5.

Program Dukly Ingema do druhej reprezentačnej pauzy
21. kolo: Michalovce - HC Košice (piatok 15. november).
22. kolo: HC Mikron Nové Zámky - Michalovce (nedeľa 17. november).
23. kolo: Michalovce - HK Dukla Trenčín (piatok 22. november).
24. kolo: Michalovce - HC iClinnic Banská Bystrica (nedeľa 24. november).
25. kolo: HKM Zvolen - Michalovce (streda 27. november).
26. kolo: MAC Budapešť - Michalovce (piatok 29. november).
27. kolo: Michalovce - HC 07 WPC Koliba Detva (nedeľa 1. december).
28. kolo: HC 05 iClinic Banská Bystrica - Michalovce (utorok 3. december).
29. kolo: Michalovce - DVTK Jegersmedvék Miškolc (piatok 6. december).
30. kolo: Michalovce - HC Slovan Bratislava (nedeľa 8. december).

Produktivita
1. Christophe Lalancette 14 bodov (6 gólov + 8 asistencií)
2. Jakub Linet 12 (9+3)
3. Matej Giľák 10 (5+5)
4. Mike Dalhuisen 9 (3+6)
5. Igor Safaralejev 9 (1+8)
6. Aki Juusela 8 (4+4)
7. Tomáš Hričina 7 (2+5)
8. Peter Galamboš 7 (2+5)
9. Marek Mašlonka 6 (3+3)
10. Lukáš Hvila 3 (1+2)
11. Radoslav Mesaroš 2 (1+1)
12. Daniel Hančák 2 (1+1)
13. Konsta Mesikammen 2 (1+1)
14. Samuel Chalupa 2 (1+1)
15. Lukáš Toma 2 (0+2)
16. Marek Kolba 2 (0+2)
17. Alexander Zekucia 1 (0+1)
18. Sameli Ventela 1 (0+1)
19. Gabriel Spilar 1 (0+1)
20. Lukáš Hamráček 1 (0+1)
21. Martin Bdžoch 1 (0+1)
22. Dmitrij Vorobjev 0 (0+0)
23. Damián Novický 0 (0+0)
24. Dominik Borov 0 (0+0)

Peter Brendza



Uverejnené: 12.11.2019 19:40:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.