files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo fantastickej atmosfére pokorila bratislavský Slovan

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí siedmeho kola Tipsport ligy na domácom ľade nad veľkým Slovanom Bratislava 4:3 a vyšvihli sa tak na druhé miesto v tabuľke. Góly do siete belasých zaknihovali Peter Galamboš, Matej Giľák, Christophe Lalancette a Jakub Linet. Zverenci trénera Miroslava Chudého budú v hre opäť v utorok, kedy ich v Košiciach čaká nielen pravé východniarske derby, ale aj duel o prvé miesto v tabuľke.

Od úvodu sa v Michalovciach pred do posledného miesta natrieskaným štadiónom hral svižný hokej. Ako prví mohli udrieť belasí, ktorí mali výhodu presilovky o jedného hráča, po tom, čo Michalovčania hrali šiesti. Presilovku síce zahrali dobre, no gól sa im streliť nepodarilo. V desiatej minúte ale predsa Slovan otvoril skóre. Predchádzala tomu krásna akcia po osi Sersen, Vandas a šťastným strelcom bol Zigo. Michalovčanom sa naskytla možnosť vyrovnanie v následnej presilovke po faule Kukumberga. A aj sa im podarilo vyrovnať. Giľákov nahodený puk síce chytil Brust do lapačky, no rozohral ho iba na hokejku Galamboša, ktorý vyrovnal na 1:1.

Aj v druhej tretine sa hral hokej, ktorý divákov musel baviť. Hostia išli opäť do vedenia, keď sa v 28. minúte najlepšie zorientoval v závare pred Trenčanom Puliš. Slovanisti mohli ísť dokonca do dvojgólového vedenia, následnú presilovku po vylúčení Lineta ale nezvládli a po jeho návrate za to pykali. Obrane hostí unikol Matej Giľák, ktorý nájazd zakončil rutinérsky 2:2. Hneď po góle sa mohli domáci tešiť opäť, Mašlonkava strela ale skončila na pozornom Brustovi.

Na začiatku tretej tretiny síce domáci nevyužili skoro 100 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no nakoniec za to nepykali. V 47. minúte nechytal gólom spoza bránky Brusta jeho krajan Christope Lalancette, ktorý tak poslal Duklu prvýkrát v stretnutí do vedenia. Hostia následne na chvíľu zatlačili. Po skrumáži pred Trenčanom sa dokonca aj tešili z vyrovnávajúceho gólu. Ten ale rozhodcovia po konzultácii neuznali. V 53. minúte sa gólovo presadil Jakub Linet a štadión išiel spadnúť! Hosťom sa po trestnom strieľaní Ziga podarilo znížiť, vyrovnávajúci gól ale ani vo viac ako minútovej power-play nedali. Michalovská Dukla tak vyhrala na domácom ľade aj svoj štvrtý tohtosezónny zápas a môže sa tak stále vyhrievať na popredných miestach v tabuľke.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Góly:
24. Galamboš pres/1, 31. Giľák (Vorobiev), 47. Lalancette, 53. Linet (Safaralejev, Giľák) - 10. Zigo (Vandas), 28. Puliš (Abdul), 55. Zigo (tr. strieľanie)
Vylúčení:
4:4. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Orolin - Stanzel, Jobbágy. Divákov: 3800.
HK DUKLA INGEMA:
A. Trenčan - Dalhuisen, Mesikammen, Vorobjev, Ventela, Hančák, Kolba, Zekucia - Juusela, Lalncette, Mašlonka - Hričina, Galamboš, Mesaroš - Safaralejev, Linet, Giľák - Chalupa, Toma, Hamráček - Borov.
HC SLOVAN:
Brust - Sersen, Bačík, Meszároš, Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Hudec, Jendek - R. Bondra, Zigo, Vandas - Abdul, Kukumberg, Puliš - Matoušek, Kytnár, Miklík -M. Sloboda, Urbánek, Žitný.



Uverejnené: 29.09.2019 20:16:57
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.