files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla doma opäť víťazne, Poprad zdolala 4:3 po nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Ingema zvíťazili aj vo svojom treťom domácom extraligovom zápase. Vo štvrtom kole Tipsport ligy zdolali na domácom ľade HK Poprad 4:3 po samostatných nájazdoch. Dva góly Dukly strelil Tomáš Hričina, jeden pridal Mike Dalhuisen, rozhodujúce trestné strieľanie premenil Aki Juusela. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa najbližšie v nedeľu predstavia v Detve, následne budú v hre až ďalšiu nedeľu 29. septembra, kedy v tradičnom čase o 17.30 aj v televíznom prenose RTVS privítajú Slovan Bratislava.

Michalovský divák videl opäť parádny zápas. Od začiatku sa hral útočný hokej na oboch stranách. Ako prví sa mohli ujať vedenia hostia Samuel Takáč ale sám pred bránou mieril iba do dobre postaveného Adama Trenčana. Na druhej strane sa obranou Popradu preštrikoval Jakub Linet, ktorého strele chýbali centimetre. Popradčania na konci prvej desaťminútovky síce zahrali svoju presilovku výborne a domácich prakticky nepustili z pásma, gól z nej ale nevyťažili a na druhej strane za to prišiel trest. Pri signalizovanom vylúčení sa až pred bránku dostal Tomáš Hričina, ktorý prudkou strelou prekonal Vošvrdu – 1:0. Po tridsiatich sekundách však bolo vyrovnané. Svoj druhý súboj s brankárom Trenčanom už Samuel Takáč zvládol lepšie 1:1. Popradčania sa po vyrovnaní dostali na koňa, z tlaku ale vedúci gól nevyťažili.

Michalovčania si do druhej tretiny preniesli ešte minútovú presilovku, ktorú nevyužili. To, ako mali s ňou naložiť im vzápätí ukázali Popradčania, keď Marek Zagrapan potrestal vylúčenie Hvilu. Domáci vrhli všetky sily do útoku. Najskôr sa trápili v koncovke, v 35. minúte ale cez Vošvrdu prešiel nahodený puk Dalhuisena 2:2. Chvíľu na to sa štadión tešil opäť, gól Giľáka ale hlavní arbitri po historicky prvom využití videorozhodcu na zimnom štadióne pre vysokú hokejku neuznali.

V tretej tretine sa hral opäť útočný hokej, v ktorom treba povedať pravdu, navrch mali Popradčania. Aj napriek tomu sa Michalovčania po ojedinelom brejku a presnom skončení Hričinu ujali opäť vedenia. Hneď na to ušiel Hamráček, jeho strelu ale Vošvrda skrotil a potom sa začal súboj jeho spoluhráčov s brankárom Trenčanom. Vyrovnať sa opäť zadarilo druhej popradskej formácii, keď sa gólovo presadil aj jej tretí člen Leclerc. Vo zvyšnom čase tretej tretiny, aj keď si oba tímy vypracovali niekoľko šancí, gól nepadol, a tak sa išlo do predĺženia. V ňom mali Michalovčania ideálnu šancu rozhodnúť, keď rozhodcovia vylúčili za držanie Patrika Svitanu, presilovku ale nevyužili a o držiteľovi extra bodu museli rozhodnúť nájazdy. V nich v prvej sérii skóroval Giľák, v druhej Popradčan Svitana a v piatej opäť domáci Juusela, ktorý tak rozhodol o víťazstve michalovskej Dukly.   

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Góly:
10. Hričina, 36. Dalhuisen (Lalancette, Juusela), 42. Hričina (Kolba, Bdžoch), rozh. náj. Juusela – 11. Takáč (Zagrapan, Leclerc), 23. Zagrapan (Leclerc, Ulrych) pres/1, 51. Leclerc
Vylúčení:
3:3. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Nagy (Maď.) – Jobbágy, Kis-Király (Maď.). Divákov: 3648.
HK DUKLA INGEMA:
Trenčan – Dalhuisen, Mesikämmen, Vorobyev, Ventelä, Bdžoch, Kolba, Zekucia, Borov – Juusela, Lalancette, Mašlonka – Hvila, Galamboš, Hričina – Safaraleyev, Linet, Giľák – Chalupa, Toma, Hamráček.
HK:
Vošvrda – Kozák, Brejčák, Erving, Ťavoda, Ulrych, Fabián, Kramár, Hodorovič – Karterud, Bjalončík, Svitana – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Štrauch, Mlynarovič, Kundrik – Matúš Paločko, Matej Paločko, Králik.



Uverejnené: 20.09.2019 20:37:05
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.