files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla vyliata zo Slovenského pohára

Putovanie Slovenským pohárom sa pre hokejistov michalovskej Dukly Ingema končí po základnej skupine. Michalovčania doplatili na náročný žreb, keď v ani jednom zápase nehrali doma a takisto aj na to, že sa momentálne trápia v koncovke, čo päť dní pred štartom ligovej sezóny nie je najlepší signál...

Zverenci trénera Tomeka Valtonena síce v prvom zápase zdolali prvoligový Martin 5:1, boli to ale ich jediné body v pohári. Po prehrách v Košiciach (2:5) a Prešove (1:3) končia v základnej skupine na treťom mieste a do vyraďovacej fázy nepostúpili. „Určite nás to mrzí, no ideme ďalej. V našom tíme bolo cez leto dosť zmien a mužstvo si na seba stále zvyká,“ poznamenal tréner Valtonen, ktorý nevedel odpovedať na otázku, prečo sa jeho družstvo strelecky trápi. „Keby ste sa na to opýtali sto trénerov, ani jeden by nepoznal odpoveď. Asi nám chýba taká sebaistota. Niekedy sa trápite a nespadne vám nič, niekedy zase skórujete zo všetkého. Náš prípad je momentálne ten prvý,“ pokračuje fínsky tréner michalovskej Dukly Ingema.

 

Koncovku vidí ako najväčší problém aj útočník Pavol Regenda. „Naším najväčším problémom je, že nedávame góly. Je to či už v rovnovážnom stave, alebo v presilovkách. Musíme na nich ešte popracovať, aby sa nám ich v sezóne darilo využívať, pretože bez gólov to nejde,“ podotýka Regenda. Michalovčania paradoxne nezvládli úsek po svojom vyrovnávajúcom góle na 1:1. Na gól Žitného odpovedal o jedenásť sekúnd neskôr Čacho a keď sa o minútu neskôr presadil aj Ružička, bolo rozhodnuté. „Je to stále psychicky náročné, keď dostanete gól hneď po strelenom góle. Tréner nám stále hovorí, že po strelenom góle sa musíme sústrediť a ďalšie striedanie musí byť rovnako kvalitné. Ak dostanete gól hneď po jeho strelení, tak je to psychicky náročné. Verím, že sa z toho poučíme a v extralige už podobné chyby robiť nebudeme,“ povzdychol si Regenda a na margo prehry v Prešove ešte dodal. „Mrzí nás to, pretože sme chceli ísť v pohári ďalej. Vedeli sme, že musíme dať viac gólov ako oni, žiaľ, nepodarilo sa nám to a v pohári končíme.“

 

Pre Michalovčanov bol zápas v Prešove generálkou na ligovú súťaž. Tú odštartujú už v piatok domácim zápasom s Novými Zámkami. „Príprava bola určite náročná. V kádri sa to dosť zmenilo. Minulú sezónu sme tu mali aj veľké mená, teraz tréneri stavili na mladších a agresívnejších hráčov. Naším problémom je koncovka. Keď sa nám podarí z toho dostať, určite budeme opäť vysoko, pretože toto mužstvo má svoju kvalitu,“ uzatvára debatu Pavol Regenda.

Výsledky HK Dukla Ingema v Slovenskom pohári
HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce 1:5
HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 5:2
HC Grotto Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1

Ostatné výsledky v B. skupine: HC Košice - HC Grotto Prešov 2:5,  HK Martin - HC Košice 2:8, HK Martin - HC Grotto Prešov 4:5.

Konečná tabuľka
1. HC Grotto Prešov 3 3 0 0 13:7 9
2. HC Košice 3 2 0 1 15:9 6
3. HK Dukla Ingema Michalovce 3 1 0 2 8:9 3
4. HK Martin 3 0 0 3 7:18 0

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.09.2021 11:31:36 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.