files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V generálke bezgólová remíza, zmeny v kádri by ešte byť mali

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si v generálke na prvé kolo Fortuna ligy nepotykali s koncovkou. V zápase s účastníkom druhej najvyššej maďarskej súťaže FC Kisvarda totiž nepremenili niekoľko dobrých streleckých príležitostí a za to mohli dokonca aj pykať. Keď však vychýlenú mušku mali aj Maďari, zápas skončil bezgólovou remízou. Tréner Anton Šoltis využil aj služby Španielov Marcosa Pereza a Vernona de Marca, o ktorých sa hovorilo, že sú na odchode. Na druhej strane, k dispozícii ešte nemal Dávida Škutku s Igorom Žofčákom. O ich príchode k v minulej sezóne jedenástemu tímu Fortuna ligy a takisto aj o tom, či budú k dispozícii na sobotňajšie stretnutie prvého kola proti Trenčínu (začiatok o 19.00 hod.), sa rozhodne v najbližších dňoch.

Musia popracovať na koncovke

„Žlto-modrí“ proti maďarskému súperovi hlavne v prvom polčase dominovali, no čo z toho, keď nepremenili ani najvyloženejšie šance. Ku gólu boli najbližšie ich najmladší hráč Martin Bednár, ktorý zoči-voči golmanovi súperovi pálil iba do neho a Vernon de Marco, ktorého zase hlavičku Ivancsis vyrazil na bránkovej čiare. „Chlapcom hlavne za prvý polčas nemám, čo vytknúť, iba efektivitu v koncovke,“ skonštatoval na úvod tréner MFK Zemplín Anton Šoltiš. Ten následne ku generálke s Kisvardou dodal. „Prvý polčas bol v poriadku. Zápas nám ukázal, že musíme naďalej popracovať na koncovke. Mali sme dostatok možností získať zápas na svoju stranu, žiaľ, nevyužili sme ich. V druhom polčase sme už toľko šancí nemali. Súper mal jednu a skoro zvíťazil. Aj preto vďaka za remízu.“

Krátke turbulentné obdobie

Michalovskí futbalisti súbojom s maďarským celkom uzavreli krátku prípravu na novú sezónu. Ako sú teda na ňu pripravení? „Bolo to dosť hektické obdobie, hlavne prvé dva týždne. Keď sa pozriete na káder, stále ešte nie je uzavretý. Ja verím, že ešte nejakí hráči k nám pribudnú,“ skonštatoval na margo prípravy Anton Šoltis. Jeho zverenci v nej v piatich zápasoch raz vyhrali, dvakrát prehrali a v posledných dvoch dueloch dosiahli remízy. „Najvydarenejší bol z našej strany asi ten prvý v Debrecíne, ktorý sme ako jediný vyhrali. V nasledujúcich dvoch sme skúšali viacerých hráčov a zápasy nesplnili to, čo mali. Spokojný som bol aj s prvým polčasom nášho súboja s Baníkom Ostrava, ktorý sme vyhrali 3:0. Takže, čo sa týka spokojnosti, vyzdvihol by som práve tieto dva zápasy,“ hodnotil Anton Šoltis.

Bral by remízu aj do tretice, čo by znamenalo, že Michalovčania uchmatnú v prvom kole bod majstrovi z Trenčína? „My pôjdeme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Podľa samotného priebehu však uvidíme. Do nášho súboja s Trenčínom je ešte týždeň. Dúfam, že nás prídu ľudia povzbudiť a budú pre nás povestným dvanástym hráčom.“

Dohoda so Žofčákom a Škutkom na spadnutie?

Michalovčania mali v poslednom prípravnom súboji problém s koncovkou. Vyrieši ich angažovanie Dávida Škutku, ktorý s tímom už niekoľko dní trénuje? „Útočník je na to, aby dával góly. Dávid ich dávať vie a preto ho tu chceme, aby tie možnosti, ktoré si vypracuje mužstvo on premenil. Potrebujeme góly a ja verím, že práve Dávid ich dávať bude,“ uviedol na margo možného angažmánu bývalého hráča Košíc, Podbrezovej, Myjavy či pražskej Slavie kormidelník MFK Zemplín. Ten by rád vo svojom kádri privítal aj skúseného odchovanca michalovského futbalu Igora Žofčáka. „Obaja sú v rokovaní s vedením klubu a ja verím, že sa dohodnú,“ pokračoval Anton Šoltis, ktorý v posledných dňoch skúša aj trojica hráčov z PAOK Solún.

Na skúšku do metropoly Zemplína prišli dvadsaťročný stopér Timotheos Tselepidis, dvadsaťjedenročný Albánec Kristi Qose a jeho devätnásťročný krajan, útočník Kristian Kushta. „Kristi Qose odohral niekoľko minút proti Kisvarde, zvyšní dvaja idú hrať zajtra za rezervu. Pozrieme si ich a potom zhodnotíme, či sa nám hodia,“ poznamenal kormidelník MFK Zemplín k skúšanej trojici z tímu gréckeho vicemajstra. Na druhej strane, veľa sa hovorí o odchode Vernona de Marca či Marcosa Pereza. Tí však odohrali generálku. Ako to vyzerá s ich odchodom do zahraničia? „Zatiaľ sú tu. Trénujú s nami a pokiaľ sú tu, budú hrať,“ podotkol Anton Šoltis.

MFK Zemplín v príprave
DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)
DVSC-TEVA Debrecín (Maď. I.) - MFK Zemplín Michalovce 6:1 (3:0)
MTK Budapešť (Maď. I.) - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce - FK Baník Ostrava (ČR II.) 3:3 (3:0) - hralo sa v Poprade
MFK Zemplín Michalovce - FC Kisvarda (Maď. II.) 0:0

Súvisiaci článok: MFK Zemplín remizoval v generálke s Kisvardou 0:0

Peter Brendza



Uverejnené: 10.07.2016 12:58:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.