files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spokojnosť a sklamanie pri Laborci. Michalovčania von z krízy, DAC hlbšie v nej

Iba traja hráči z kádra MFK Zemplín Michalovce sa po šiestich kolách môžu pochváliť, že rozvlnili sieť súpera. Zatiaľ, čo Igor Žofčák a Dávid Škutka sa ako správne posily trafili hneď v prvom kole a rozhodli o výhre nad majstrom FK AS Trenčín (2:1), Martin Koscelník musel čakať na svoj gól až do šiesteho kola. A ten stál za to. Podobne, ako Škutkov bol totiž víťazný, keď ním rozhodol o výhre nad Dunajskou Stredou (1:0), čím ukončil 454 minútový michalovský gólový pôst.

„Konečne sme prelomili streleckú smolu, ktorá nás trápila v minulých zápasoch. Mali sme aj viac šancí na skórovanie, no chvalabohu, že sme premenili aspoň jednu a konečne sme vyhrali. Celý týždeň sme sa pripravovali na to, že ju pretrhneme a konečne dáme nejaké góly,“ uviedol pre nás portál jediný strelec zápasu Martin Koscelník, ktorý tak pretrhol päťzápasové michalovské čakanie na strelený gól.

Najhlavnejšie, že body ostali doma

Odchovanec humenského futbalu v 61. minúte vyťažil z michalovského tlaku, keď dotlačil do siete hlavičku Dávida Škutku. Po jeho presnom zásahu prišla obrovská nevôľa hosťujúceho tímu, ktorý reklamoval faul michalovského útočníka. „Dávidovu hlavičku brankár Tofiloski vyrazil a ja som loptu už iba doklepol do siete. Určite to gól bol a čo sa týka faulu, takýchto súbojov bolo v šestnástke viac. Nepískalo sa a podľa mňa sa pískať nemal ani spomenutý zákrok. Je to vždy na hlavnom rozhodcovi,“ skonštatoval Koscelník, ktorý mohol byť dokonca dvojgólovým hrdinom. Desať minút po strelenom góle mal totiž superšancu na strelenie druhého gólu, zoči-voči Tofiloskému ale pálil iba do vybiehajúceho golmana DAC. „Určite som to mal riešiť inak. Mal som prihrávať voľnému Dávidovi Škutkovi, ktorý by to dával do prázdnej brány. Škoda. Viac by to však mrzelo, keby sme nevyhrali. Najhlavnejšie je, že tri body ostali doma,“ pokračoval Martin Koscelník.

Futbal či basketbal?

Jediný presný zásah v stretnutí vyvolal v hosťujúcom tíme obrovskú búrku nevôle. Hráčov DAC poriadne nabudil a v zostávajúcom čase sa viackrát na trávniku iskrilo. Hosťom to však nepomohlo. Prehrali piaty zápas v rade o jeden gól a v tabuľke klesli na posledné miesto. „Ťažko sa mi to hodnotí,“ rozhovoril sa obranca DAC 904 Tomáš Huk. „Neviem, čo mám na to povedať. Už nás to psychicky strašne ubíja, keď takýmto spôsobom prehrávate zápasy. To už nie je náhoda. My vieme, že sme nehrali nejako oslnivo, no bojovali sme. Z toho všetkého sa môžeme dostať iba bojovnosťou. Potom však príde to, čo sa stalo. Nechcem hodnotiť, či to bol faul, alebo nie, pretože by som možno dostal trest. Je to strašne ubíjajúce, keď Michalovčania majú pred gólom sériu štandardiek. Nechce sa mi veriť, že my sme v zápase urobili tridsať faulov a domáci sotva tri. Neviem teraz, či hráme basketbal alebo futbal...,“ pokračoval dvadsaťjedenročný odchovanec košického futbalu v službách celku zo Žitného ostrova.

Prvých šesť kôl Fortuna ligy prinieslo viacero prekvapujúcich výsledkov. Na prvej priečke je prekvapujúco Podbrezová a nečakalo sa ani posledné miesto pre Dunajskú Stredu. „Veľmi ťažko sa hrá, keď päť zápasov v rade prehráte o jeden gól. Je to ubíjajúce. Chýba nám kľud na kopačkách. My sa z toho musíme dostať iba sami,“ zdôraznil slovenský mládežnícky reprezentant Tomáš Huk.

Bude sa im dýchať lepšie  

V minulej sezóne boli v rovnakej pozícii Michalovčania. Tých na poslednú priečku posunula prehra takisto v šiestom kole práve s Dunajskou Stredou (0:3). Teraz sa situácia obrátila. Zatiaľ, čo hráči DAC majú na svojom konte iba chudobný jeden bod, Michalovčania ich majú už osem, čo je po šiestich kolách veľmi dobrá vizitka. Ešte viac teší fakt, že až sedem bodov získali v prvých troch domácich zápasoch, v ktorých dvakrát zvíťazili. „Sme s tým určite spokojný. Proti Dunajskej Strede sme chceli pretrhnúť streleckú smolu, ktorá nás trápila od druhého kola a takisto aj vyhrať. Musím povedať, že to bol veľmi ťažký zápas. Boli sme trpezliví a nakoniec sa to vyplatilo,“ poznamenal po stretnutí ľavý obranca Milan Šimčák.

Ten verí, že Michalovčania budú po prelomení streleckej smoly skórovať aj častejšie a takisto, že sa im podarí zaznamenať gól aj na ihrisku súpera. „Bude sa nám hrať určite lepšie. Máme na svojom konte dosť bodov, takže na nás až taký tlak vyvíjaný nebude. Aj preto verím, že v našej koncovke to bude lepšie. Ak mám povedať pravdu, osem bodov sme po šiestich zápasoch ani nečakali. Ideme naďalej od zápasu k zápasu. Som presvedčený, že teraz sa nám bude dýchať lepšie. Nemáme čo stratiť ani v ďalšom zápase v Ružomberku. Len si musíme veriť a byť viac aktívnejší či efektívnejší v koncovke,“ dodal na záver Milan Šimčák, ktorý do Michaloviec prišiel v dorasteneckom veku z KAC Košice.

Výsledky 6. kola Fortuna ligy: MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0), ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:0 (0:0), FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:1), 1. FC Tatran Prešov - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0), Spartak Myjava - FC Spartak Trnava 1:1 (1:1), AS Trenčín - MFK Ružomberok 3:1 (1:1).

Tabuľka po 6. kole

1. ŽP Šport Podbrezová 6 4 2 0 6:1 14
2. MŠK Žilina 6 4 1 1 12:6 13
3. ŠK Slovan Bratislava 6 4 0 2 10:9 12
4. MFK Ružomberok 6 3 1 2 11:10 10
5. FC Spartak Trnava 6 2 3 1 8:6 9
6. FK Senica 6 3 0 3 7:5 9
7. AS Trenčín 6 3 0 3 10:9 9
8. Spartak Myjava 6 2 2 2 5:6 8
9. MFK Zemplín Michalovce 6 2 2 2 3:4 8
10. FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 6 1 1 4 6:7 4
11. 1. FC Tatran Prešov 6 1 1 4 1:11 4
12. DAC 1904 Dunajská Streda 6 0 1 5 7:12 1

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2016 12:54:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.