files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vynikajúca prvá tretina na body Dukle nestačila

Hokejisti HK Dukla Michalovce ťahali v stredajšom zápase deviateho kola prvej hpkejovej ligy po druhýkrát v sezóne na domácom ľade za kratší koniec. Recept na nich našli po  reprezentácii do dvadsať rokov aj hráči obhajcu prvenstva v druhej najvyššej hokejovej súťaži HC 07 Detva, ktorí tu triumfovali po štvorgólovom obrate 4:3.

Michalovčania začali ako z partesu. Už v prvej minúte sa presadil Tomáš Banovský a keď v polovici prvej tretiny pridal Martin Schnelly druhý presný zásah „vojakov“ zdalo sa, že tí budú opäť na domácom ľade triumfovať. „Začali sme veľmi dobre. Plnili sme taktické pokyny trénera a zaslúžene sme viedli 2:0,“ rozhovoril sa strelec druhého michalovského gólu.

Ten mal spoločne so spoluhráčmi obrovskú šancu navýšiť skóre na konci prvej a na začiatku druhej tretiny, kedy hrala michalovská Dukla presilovku. Práve tá sa stala dôležitým okamihom zápasu. Hostia sa totiž ubránili a hneď po jej konci odpovedali kontaktným gólom Nikonova. „Bol to veľmi dôležitý moment zápasu. Miesto toho, aby sme navýšili skóre a ešte viac sa upokojili, inkasujeme a súpera tak dostaneme na koňa. Potom prídu naše hlúpe chyby, ktoré súper ako je Detva ihneď potrestá a rázom sa z našej výhody stane nevýhoda,“ pokračoval Martin Schnelly.

Michalovčanom po výbornej prvej tretine nevyšla prvá desaťminútovka druhej, v ktorej prišli o dvojgólové vedenie, keď sa o vyrovnanie postaral Branislav Srnka. Hostia ožili ešte viac a v závere druhej časti opäť udreli, keď si Graham počkal na chybnú rozohrávku Dávida Okoličányho a poslal svoj tím do vedenia. „V šatni sme si po prvej tretine hovorili, že oni pravdepodobne už nebudú brániť, ale na nás „vyletia“. To sa aj stalo, my sme to nezachytili a rýchlo sme prišli o vedenie. K obratu sme im však pomohli aj sami našimi hrubými chybami, ktoré sa v našej hre stále opakujú. Je to škoda, pretože nimi prichádzame o dôležité body. Aj teraz ste mohli vidieť, že sme im na góly prakticky nahrali sami. Z 2:0 bolo 2:3 a na koni bol súper,“ uviedol Martin Schnelly.

Čo podľa tohto odchovanca trebišovského hokeja chýbalo Dukle k vyrovnaniu? „Tretiu tretinu sme nezačali zle. Mali sme aj tlak, no chýbal nám dôraz pred bránou. Málo sme sa tlačili pred súperovho brankára. Šance aj boli, no chýbalo aj šťastie. Na druhej strane nám dával nádej brankár Okoličány, ktorý nás niekoľkokrát podržal. Nakoniec sa nám vyrovnať nepodarilo. Prehra určite mrzí, musíme ísť ďalej a stratené body získať naspäť v zápasoch vonku,“ podotkol na záver Martin Schnelly.   

Na výhru detvianskeho tímu by po prvej tretine nevsadil nik ani deravý groš. Hostia totiž korčuliarsky za Michalovčanmi nestíhali a tí tak zaslúžene viedli dvojgólový rozdielom. Hosťujúcou šatňou sa však počas prvej prestávky muselo prehnať poriadne tornádo, pretože hráči HC 07 vstúpili do druhého dejstva ako vymenení. Lepšie korčuľovali, boli hokejovejší a hlavne išli v ústrety vyrovnaniu. „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Išlo o duel tabuľkových susedov. Tréner Ihnačák nás upozorňoval na začiatok, že sa máme dobre rozcvičiť, no asi sme to brali na ľahkú váhu. Rýchlo sme inkasovali, čo domácich nabudilo. Počas prestávky narobil tréner v šatni poriadny vietor, padli aj tvrdšie slová,“ uviedol na úvod svojho hodnotenia útočník HC 07 Ivan Zorvan, ktorého štvrtý gól do michalovskej siete bol rozhodujúcim.

Aj on označil za kľúčový moment zápasu začiatok druhej časti, kedy sa najskôr hostia ubránili presilovke a potom dvakrát gólovo odpovedali na michalovské vedenie. „V šatni sme si povedali, že musíme prehusťovať stredné pásmo, pretože tam nám súper unikal. Takisto bolo naším zámerom viac tlačiť na súpera a nútiť ho ku chybám. Tie nakoniec aj prišli a my sme ich využili na otočenie skóre,“ uzavrel debatu Ivan Zorvan.   

 

PETER BRENDZA

Súvisiaci článok: Dukla vo výbornom zápase nestačila na Detvu



Uverejnené: 08.10.2015 14:50:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.