files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo výbornom zápase nestačila na Detvu

Hokejisti HK Dukla Michalovce utrpeli svoju druhú tohotsezónnu domácu porážku, keď v stretnutí 9. kola prvej hokejovej ligy prehrali s tímom HC 07 Detva tesne 3:4. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia v piatok 9. októbra v Topoľčanoch, doma ich uvidíme v stredu 14. októbra, kedy o 17.00 hod. privítajú v zemplínskom derby celok MHK Humenné.

Po prvej tretine by na obhajcu prvoligového prvenstva z Detvy nevsadil zrejme nik ani deravý groš, no napokon to boli "Podpoľanci", ktorí sa v zápase 9. kola prvej hokejovej ligy tešili z víťazstva. Umožnil im to štvorgólový obrat v druhej a tretej tretine. Víťazstvo hostí je zaslúžené, pretože štyridsať minút boli lepším tímom. Michalovčania sa opäť nevyhli hluchým pasážam a takisto aj hrubým obranným chybám, ktoré napokon rozhodli o ich druhej tohtosezónnej domácej prehre. Divák si však musel prísť na svoje. Videl dramatický duel s viacerými vynikajúcimi zákrokmi brankárov, viacero tvrdých, no férových súbojov, no a takisto aj pästnú výmenu, v ktorej sa Michalovčan Peter Čížek zdatne postavil proti "bitkárovi z povolania" Jozefovi Sládekovi. Aj preto sa teda zápas musel páčiť...

V zápase tabuľkových susedov sa v hral výborný ofenzívny hokej. Domáci začali ako z partesu a už po 47. sekundách hry viedli, potom, čo sa obranou hostí preštrikoval Tomáš Banovský. Jeho prvú strelu síce zneškodnil výborne chytajúci Polc, no na dorážku po prihrávke Petra Klouda už nemal nárok - 1:0. Následne obe družstvá nevyužili ponúknuté presilové hry, keď sa zaskveli výborní brankári na oboch stranách. Ten detviansky Patrik Polc ale po skončení michalovskej presilovky inkasoval, keď po spolupráci štvrtej lajny presne zakončil Martin Schnelly - 2:0. Minútu pred koncom prvej časti už hostia dvíhali ruky nad hlavu, no Gašparova strela v sieti neskončila.

Veľmi dôležitý moment zápasu sa odohral hneď na začiatku druhej časti. V nej Michalovčania nevyužili presilovku po faule Fekiača, za čo ich na konci druhej minúty potrestal Vladimír Nikonov - 2:1. Hosťom okamžite narástli krídla a boli lepším tímom. Aktívnejšie sa tlačili do zakončenia, čo mohol využiť v 27. minúte Graham, Okoličány ale svojich podržal. Na druhej strane sa vyznamenal aj hosťujúci Polc, ktorý zneškodnil Drotárovu strelu do protipohybu. Rýchly hokej pokračoval aj naďalej. V 29. minúte sa začínalo odznova, keď Šanginovu zlú rozohrávku potrestal Srnka - 2:2. V 34. minúte mohli ísť počas presilovky opäť do vedenia domáci, Kloudovo zakončenie poskakovalo pred bránou, v nej však neskončilo. Za nepremenenú šancu prišiel trest na druhej strane, keď Graham potrestal nepresnú rozohrávku Okoličányho a strelou pod žrdku poslal hostí do vedenia - 2:3.

Michalovčania od úvodu tretej časti vrhli všetky sily do vyrovnania. Snahu im síce uprieť nemožno, no strely na Patrika Polca neprichádzali a ich útoky sa zväčša končili v rohoch klziska. Hostia sa zamerali na rýchle kontry a po jednej z nich mohol rozhodnúť Martin Hajnik, Okoličány ale bol proti. Domáci golman sa vzápätí trikrát vyznamenal pri tutovkách hosťujúceho Rastislava Gašpara. Svoje umenie ale ukazoval aj hosťujúci Polc, ktorý zneškodnil najskôr nájazd Čížeka a potom aj gólovú strelu Vladimíra Urbana. O tom, že všetky tri body poputujú do Detvy rozhodol päť minút pred koncom Ivan Zorvan - 2:4. Michalovčania totiž dokázali dvojgólové manko v závere iba skresať, keď sa tri sekundy pred koncom presadil Juraj Faith, ktorý upravil na konečných 3:4.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Góly: 1. Banovský (Klouda), 10. Schnelly (Fedorko), 60. Faith (Voronov, Klouda) - 22. Nikonov (Říha, Bambúch), 29. Srnka (Gašpar, Hájnik), 36. Graham (Prahouse, Kanaet), 55. Zorvan (Kanaet, Parkhouse)
Vylúčení: 6:9, navyše Čížek 10. minút nešportové správanie za zhodenie rukavíc - Sládok 10. minút nešportové správanie za zhodenie rukavíc, P. Fekiač 10. minút napadnutie hlavy a krku. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Husár - Riš, M. Korba. Divákov: 527.
HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Voronov, Šangin, V. Urban, Buraľ, Boboš, Dolgoš - Faith, Klouda, Banovský - Lušnikov, Drotár, Hinďoš - Bezák, Huňady, Čížek - Fedorko, M. Gavura, Schnelly.
HC 07: Polc - Busilko, Mačkovič, Zorvan, Sládok, Bambúch, Predajnianský, Lunter - Parkhouse, Kanaet, Graham - Hajnik, Srnka, Gašpar - Nikonov, P. Fekiač, Buda - Blaško, Balko, Říha.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.10.2015 19:46:00

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623