files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Celé Slovensko bude spievať koledy. Aj východ

V rôznych kútoch Slovenska sa v stredu 13. decembra uskutoční milé adventné podujatie. Budú sa spievať koledy Narodil sa Kristus pán, Nesiem vám noviny a Búvaj dieťa krásne. Vo Vysokých Tatrách sa koledy budú spievať v parku v Tatranskej Lomnici. Tóny budú udávať tatranskí školáci. Na pódiu bude najviac účinkujúcich tatranských detí v jednom programe v doterajšej histórii mesta.

Program pokračuje malým vianočným koncertom žiakov ZUŠ. Tri koledy zaznejú aj v Spišskej Novej Vsi pred Provinčným domom. Taktovku pri ich spievaní bude držať Novoveský zbor Chorus Iglovia. Do projektu sa zapojilo aj mesto pod Tatrami. V Poprade vianočná atmosféra ovládne obchodné centrum Max. Koledy si zaspievate spolu s popradskými folklórnymi súbormi. V Michalovciach bude program od 17.00 do 19.00 (o 18.00 budú, samozrejme, koledy) na tribúne na Námestí osloboditeľov. Vystúpia Folklórny súbor Zemplín, spevácke skupiny Klubovanka, Ozvena a Mihaľovski nevesti i beťare. Ďalej skupina Flegment, Bongoman ELIZZ a Materská škola Moravany. S príhovormi vystúpia primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák a Milan Hvižďák, umelecký vedúci a choreograf Folklórneho súboru Zemplín.

Rovnako bohatý program bude tiež na Námestí slobody v Humennom. Sú tam XXII. Humenské vianočné trhy a pri Fontáne lásky sa na Luciu budú spievať koledy. Spievania sa zúčastní aj vychýrený folklórny súbor Chemlon, ďalej Bosorečky a Hačure, SZZŠ Via Arto i Humenské mažoretky Amazonky. V Prešove sa predstaví hneď 6 zborov a viaceré denné centrá, očakávajú sa stovky účastníkov. Konkrétne to budú spevácky zbor Gaudeamus pri Pedagogickej a sociálnej akadémii v Prešove, Miešaný spevácky zbor Nostro CantoPU, Zbor Gregos z Gregoroviec, Zbor Pravoslávnej bohosloveckej fakulty PU, Ženský komorný zbor Vocals i Chrámový zbor Krista Kráľa – Prešov-Sekčov. Zapojiť sa majú aj denné centrá Radosť, Ruža, Rozkvet, Dúha i široká verejnosť. Koledy budú spievať všetci spolu a budú vrcholom programu, ktorý sa začne o 16. hodine. Bohatá účasť účinkujúcich i divákov sa očakáva aj vo vo Vranove. Spievať sa bude na Námestí slobody pri AOC. Program bude pestrejší, začne sa už dve hodiny pred týmto vyvrcholením. Slovensko spieva koledy bude vo Vranove súčasťou tradičného programu Rozžiarme si Vianoce a požehnaním Vianoc duchovnými otcami. Na pódiu na námestí sa postupne predstavia spevácky zbor Kantiléna pri ZUŠ, DFS Ďatelinka pri ZŠ Lúčna, DFS Cifroško pri ZŠ Sídlisko II, FSk Čaklov a FS Orgonina. Všetci interpreti sa následne spoja s členmi piatich speváckych zborov Ozvena a spolu s návštevníkmi mesta si zaspievajú koledy.



Uverejnené: 11.12.2017 13:19:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.