files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

NOVÉ MIESTA PRE ODDYCH?

Metropola Zemplína ležiaca na brehoch Laborca, v blízkom prostredí Vihorlatských vrchov a najväčšej vodnej nádrže Slovenska, nepochybne každého očarí a vyrazí dych svojou flórou a faunou. Avšak stopy po ľuďoch sú viditeľné už od pradávnych čias aj tu. O tom, či sú pozitívne alebo negatívne by sa dalo diskutovať.

Dá sa teda povedať, že všetko má svoje výhody a nevýhody. Na jednej strane staviame na úkor zelene, na druhej strane stavebné umenie a umelecké diela reprezentujú mesto navonok.
Tvár nášho mesta, jeho obraz, dotvára aj prírodné prostredie, ktoré je protikladom umelo vytvoreného prostredia. V tejto súvislosti treba spomenúť mestskú zeleň a to v prostredí školských, športových, zdravotníckych, priemyselných areálov, sídlisk a troch parkovo upravených plôch v meste vhodných pre oddych: Park kultúry a oddychu zvaný tiež Kerta, Park študentov a Mestský park.
Michalovce stále disponujú unikátnymi miestami, ktorých vhodná poloha predurčuje ich využitie na oddych a rekreáciu. Tie dokážu vytvárať pozitívny obraz mesta, navodiť atmosféru harmonického, nerušeného prostredia. Prírodné športoviská a oddychové zóny môžu mať v budúcnosti len priaznivý vplyv na občanov a návštevníkov. Vybudovanie oddychových zón a parkov s drobnou architektúrou, moderných športovísk má jednak skrášliť verejné priestranstvo a jednak zabezpečiť a umožniť bezpečnú a kultúrnu rekreáciu v zastavanom území mesta.
Oživenie a ozdravovanie mestského urbanizovaného prostredia si vyžaduje istú pozornosť a starostlivosť v každom ročnom období. Zabezpečenie ozdravných opatrení, údržby zelene, jej zachovania a obnovy by mali byť jednou z priorít mesta aj ľudí.
Uvedomme si, že máme dostatok plôch zelene, ale zatiaľ sa tieto javia ako nedostatočne udržiavané a z toho dôvodu sú neestetické a absolútne nefunkčné. Každý z nás by sa mal preto podľa svojich možností zamyslieť, premýšľať a podporiť návrhy možného riešenia zachovania, obnovy a vytvorenia nových oddychových zón prípadne plôch zelene a vyvíjať v tejto oblasti maximálne úsilie.

Daniel Haník



Uverejnené: 05.07.2010 22:15:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.