files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čo všetko dokáže joga? Tu je 8 najdôležitejších vecí, ktoré si z jogy odnesiete

Znie to možno neuveriteľne, no joga sa praktizuje vo svete už viac ako päťtisíc rokov. I tak však ide o moderné cvičenie, ktoré naberá každým rokom na popularite.  V čom spočíva hlavná výhoda jogy? Je to predovšetkým dôvod, že je namiesto fyzického zdravia zameraná na mentálne zdravie.

V súčasnej dobe, kedy sa všetko pohybuje a mení neuveriteľnou rýchlosťou, je čoraz viac potrebné, aby sme si dokázali nájsť čas na to, aby sme spomalili, oddýchli si a venovali sa prítomnému okamihu. Okrem toho je joga taktiež zameraná na ľudí, ktorí trpia zdravotnými problémami, najmä bolesťami chrbta, kĺbov, krížov a krku. Ako môžeme predpokladať, týmito problémami trpia ľudia, ktorí majú sedavé zamestnanie, málo pohybu a zažívajú fyzické i psychické preťaženie. Joga je určená pre ľudí všetkých vekových kategórii. Nejde iba o cvičenie. Je to ucelený súbor fyzických, duchových, relaxačných a meditačných techník. Tradičná hodina jogy je zvyčajne zložená z troch častí.

Prvá časť začína relaxáciou v ľahu, kedy dochádza k vedomému uvoľňovaniu nášho tela. Občas môže, aj nemusí, túto relaxáciu dopĺňať predstavovanie alebo afirmovanie pozitívnych vecí. V druhej časti dochádza ku samostatnému cvičeniu. Ako začiatočníkovi sa vám to bude zdať smiešne, keďže budete zo začiatku vykonávať iba veľmi jednoduché cviky. Pokiaľ však tých prvých pár hodín vydržíte, zistíte, že boli dôležité kvôli tomu, že boli prípravou na náročnejšie pozície. Posledná časť jógy je zameraná na dychové cvičenie a meditáciu, ktorá je zameraná na zlepšovanie koncentrácie. S tým sa ukončuje magický trojuholník, kedy sa počas hodiny jógy odohrá oddýchnutie, cvičenie a zlepšenie duševného zdravia.

Ak by sme to chceli zhrnúť, z psychického hľadiska joga napomáha k:
- zmierneniu stresu, negatívnych emócii a depresii,
- duševnej vyrovnanosti,
- upokojeniu myšlienok,
- pozitívnej nálade.

Čo sa týka fyzického zdravia, tu sa účinky prejavujú najmä v:
- odstránení bolestí chrbtice, krížov a krku,
- zlepšenie skráteného a stuhnutého svalstva,
- zlepšenie činnosti vnútorných orgánov,
- zlepšenie dýchania a zvýšenia kapacity pľúc.

Joga je skutočne osobitným druhom cvičenia. Nedá sa považovať za čistý šport a ani za čistú meditáciu. Je to zlatý stred, ktorý vám predovšetkým pomôže cítiť sa počas dňa lepšie.
Príďte si zacvičiť jogu do R+R Fitness centra v Michalovciach na ulici Štefana Tučeka 19 (pri Zekone). K dispozícii máme kurzy pre začiatočníkov aj pokročilých. Venovať sa vám budú vyškolený inštruktori. Neváhajte a prihláste sa, prvý kurz máte zadarmo. Online rezervácia




Uverejnené: 26.04.2017 15:08:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.