files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muzikálová rozprávka o čarovnej dedine Tammir prichádza do Michaloviec

Príbeh z Tammiru je názov muzikálu z produkcie Tvorivej skupiny Ad1, ktorá združuje mladých umelcov na východnom Slovensku. Od premiéry uvedenej v Prešove v marci roku 2015 už tento veľkojaviskový projekt videlo viac ako 11 tisíc divákov. V závere druhého kalendárneho mesiaca roka 2016, konkrétne v nedeľu 26. februára o 14.30 hod., si ho v Mestskom kultúrnom stredisku budú môcť pozrieť aj Michalovčania. 

V poslednú februárovú nedeľu tak aj vy budete môcť zažiť predstavenie plné hudby, tanca, krásnych kulís, napätia i romantiky. Príbeh z Tammiru je muzikálová rozprávka, ktorej scenár bol napísaný na motívy fantasy románu "Kráľovná z Tammiru", od prešovského autora Vladimíra Štefaniča. Ten za toto svoje dielko získal prestížne literárne ocenenie Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009.

Príbeh vás zavedie do podivnej dediny Tammir, kde jednej noci vyrastie čarovný strom. Ten, kto má otvorené oči i srdce, môže v šume jeho lístia počuť hlas. Hovorí o láske a vystríha pred ľudskou zlobou. Mnohým dedinčanom poblázneným cudzinkou Abenis tento hlas prekáža, no deti rozumejú tajomnej bytosti a veria, že práve strom Jasom môže dedinu zachrániť pred veľkým nebezpečenstvom.

V predstavení účinkujú popri nadšených neprofesionáloch aj absolventi herectva a tanečníčky z medzinárodne úspešného Tanečného divadla Bodies, ktoré umelecky vedie choreografka Henrieta Háberová. Autorom hudby je Jozef Ždiľa, textármi piesní Katarína Pirohová a Vladimír Štefanič. Scenár a réžiu zastrešuje Katarína Pirohová s Miriamou Gajdošovou.

O nádhernú scénu sa postarali študenti výtvarného umenia Kamila Straková a Jozef Gľaba, kostýmy sú z dielne Runy Tkačíkovej a Ľudmily Marcinkovej. Pôsobivé svetelné efekty a skvelý zvuk zabezpečujú profesionálne firmy.

Predchádzajúce projekty skupiny Ad1 pôsobiacej pri Kultúrno-informačnom centre Veľký Šariš – muzikály „Farár z (M)ARSU“ a „Volajte ma Meggi“ – videlo v rámci celého Slovenska viac ako 17 tisíc divákov.„Po humornom „Farárovi z (M)ARSU“ a náročnom zauzlenom príbehu „Volajte ma Meggi“ prichádzame tentokrát s rozprávkou. "Boli by sme radi, ak by pri nej deti nezaspali a dospelí sa aspoň na chvíľku prebudili,“ hovorí režisérka projektu Katarína Pirohová.




Uverejnené: 31.01.2017 15:00:44 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.