files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pankpoper - Peter Moskaľ

Netradičnú májovú čítačku si nenechali ujsť najmä stáli mladí návštevníci galérie, priatelia autora i jeho fanúšikovia. Podvečerné stretnutie spríjemňovalo čítanie Moskaľovho debutového diela Cestopis. V závere nám Peter zahral na gitare a zaspieval piesne zo svojho albumu.  Autor pôsobil na prítomných ako pohodový, usmiaty človek, ktorý má zmysel pre humor. V jeho dielach ich zaujalo využívanie nárečia, texty piesní, hudba.  Peter Moskaľ je spisovateľ, ktorý debutoval v roku 2006 knihou ,,Cestopis“. Vyšla vo vydavateľstve ,,Slovenský spisovateľ“ a bola veľmi úspešne prijatá čitateľmi i kritikou. Kniha je imaginárnym cestovaním v čase a priestore, cestovaním po dôležitých miestach v každom ľudskom živote. Je nielen akousi vnútornou autobiografiou, ale použitím poetických prvkov, prináša nevšedný pohľad na všedné veci.  Život je cesta, každý má tu svoju. Začiatok, koniec a medzitým detstvo, prvé lásky, obľúbenú muziku, svoje sny...

Táto kniha je začiatok cesty, na ktorú som sa vydal potom, čo som sa rozhodol radikálne zmeniť svoj život nasmerovaný na právnickú kariéru,“ povedal Peter Moskaľ. Týmto dielom sa prejavil ako vnímavý prozaik s vyspelou slovesnou kultúrou.
„Muž, ktorý prešiel celý svet so zatvorenými očami, nebol nikdy ďalej ako chlapec, ktorý sa vie dívať z okna“. Prvá veta z knihy, ktorá je zároveň ústrednou témou celého diela.  Cestopis obsahuje 29 slovných pohľadníc, z ktorých „Najväčšie mesto“ a ,,Na konci sveta“ boli publikované na Petrovom blogu „moskal.blog.sme.sk. Peter Moskaľ nie je autor, ktorý chrlí jednu knihu za druhou a od vydania Cestopisu zatiaľ knižne nevydal nič. Čitateľom ostáva len veriť, že už čoskoro prekvapí svojím ďalším dielom. Okrem literatúry sa Peter venuje aj muzike. Píše texty, tvorí vlastné skladby a v rámci možností si ich sám nahráva. V piatok predstavil svoje CD ,,Da še,,. Ide o veľmi originálne skladby zo života východniarov písané v rodnej ,,hardišťiňe,, a Peter tento štýl s istou dávkou recesie nazýva ,,pankpop“.                       (mk)

 



Uverejnené: 03.06.2010 17:53:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.