files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fugova Domovina

V Zemplínskom osvetovom stredisku sa 17. mája konala vernisáž  súťažných prác druhého ročníka regionálnej literárnej a výtvarnej súťaže žiakov materských a základných škôl, „Fugova domovina“.

 
Pri tejto príležitosti si víťazi jednotlivých kategórií prevzali ocenenia za svoje súťažné práce. Súťaž už tretí rok organizuje Dom Matice slovenskej v Michalovciach, Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach, obec Vinné  a ZŠ s MŠ F. J. Fugu  vo Vinnom.

Je venovaná pamiatke nášho rodáka, Mons. Františka Jozefa Fugu,  ktorý bol dlhoročným predsedom Zahraničnej Matice slovenskej, kňazom, spisovateľom, novinárom, redaktorom, nakladateľom, organizátorom náboženských aj národných slávností Slovákov žijúcich v Kanade. Jeho snom bolo vytvorenie samostatného Slovenska a môžeme ho považovať za spolutvorcu našej štátnej vlajky. Poslaním súťaže je rozvoj tvorivých schopností detí a žiakov v literárnej a výtvarnej tvorbe, podnecovanie ich záujmu o spoznávanie vlastného regiónu a jeho významných osobností.
 
Do druhého ročníka súťaže sa zapojilo 16 škôl nášho regiónu. Porota hodnotila v troch kategóriách 107 literárnych prác, rozdelených na poéziu a prózu, vo výtvarnej časti 164 výtvarných prác v štyroch kategóriách.

V prvej kategórii vo výtvarnej tvorbe, získala prvé miesto Jana Liana Mušinská (ZŠ a MŠ Sečovce), v druhej si prevzala cenu za prvé miesto Alžbeta Jakubecová (ZŠ Švermu, Michalovce), v tretej udelili cenu Barbore Borošovej (ZŠ Krymská), vo štvrtej porota odovzdala dve prvé miesta Alene Pirkovskej (ZŠ, Krymská) a Monike Matejovej (ZŠ a MŠ Vinné). Za literárnu tvorbu porota v prvej kategórii neudelila ocenenie. Za druhú kategóriu 1.-3. ročníka (poézia a próza) si za prvé miesto prevzala cenu Adriana Vetrecinová (ZŠ Naciná Ves), za tretiu kategóriu 4. – 6. ročník (poézia) ocenili Dorotku Ivanovú (ZŠ Strážske). V próze prvé miesto  neudelili.  Štvrtá kategória 7.- 9. ročník (poézia). Ocenení boli v tejto kategórii dvaja súťažiaci, Lukáš Počatko (ZŠ Okružná) a Viktória Hebbeckerová (ZŠ, MŠ F. J. Fugu, Vinné) V próze si prevzala cenu Simona Štubňová (ZŠ a MŠ Vinné).
                             Martina Králiková



Uverejnené: 26.05.2010 23:59:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.