files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Benefičný koncert

Zväz sluchovo postihnutých ZOND Michalovce a mesto Michalovce Vás pozývajú na Benefičný koncert, ktorý sa bude konať pri príležitosti 10 rokov založenia organizácie. Koncert sa bude konať v MsKS v Michalovciach dňa 24.05.2010 o 17.00 hod.  Tešiť sa môžete na bohatý program plný hudby, tanca a hovoreného slova. Príďte a podporte dobrú vec!


Životné prostredie okolo nás je čoraz hlučnejšie. Deň čo deň sme vystavovaní zvukom rôznej intenzity. Či už sú to autá na cestách, autobusy, lomoz rôznych prístrojov v okolí, na pracoviskách ... Aj časté používanie mobilných telefónov neprospieva nášmu sluchu. To si neuvedomujú hlavne mladí ľudia. Celý deň slúchatka na ušiach, hlasitá hudba, návštevy klubov, hlučných koncertov. Takto si dobrovoľne likvidujú sluch. Náhly náraz zvuku môže pretrhnúť tkanivá vnútorného ucha a zanechať jazvy, ktoré potom spôsobujú stratu sluchu. Podľa štatistík jeden z desiatich ľudí trpí stratou sluchu bez rozdielu veku.
Zväz sluchovo postihnutých pomáha občanom v komunikácii, v informovanosti, zabezpečovaní rehabilitačných aktivít a psychohygieny komunikácie, v prekonaní bariér pri strate sluchu, pri obhajobe práv sluchovo postihnutých. Veľa ľudí neobľubuje nosiť načúvacie aparáty z rôznych dôvodov. Niektorí ani len netušia, ako vyzerajú a fungujú tie moderné. Využívajú veľmi jemnú technológiu na zosilnenie zvukov privádzaných do ucha.

Zriaďovaním poradenských centier na celom Slovensku sluchovo postihnutí získavajú dôležité informácie o tom, aby „lepšie“ počuli. Organizácia v Michalvciach takto pracuje už 10 rokov a okrem dobrovoľného poradenstava, za pomoci mesta Michalovce pripravuje pre svojich členov aj rôzne kultúrne a športové, sociálno rehabilitačné kurzy, kurzy odzerania a posunkovej reči.
SLUCH našich postihnutých občanov oddeľuje od spoločnosti a MY sa snažíme ich do spoločnosti včleniť !



Uverejnené: 20.05.2010 12:20:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.