files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj v Šamudovciach oslávili Deň matiek

Aby na tento veľký sviatok bolo všetko pripravené čo najlepšie, už začiatkom mesiaca máj pracovníčky, ktoré sú na aktivačných prácach v obci a  spolupracujú s Komunitným centrom, začali piecť a zdobiť medové  srdcia pre matky, ktoré im v nedeľu 9. mája ich ratolesti odovzdali k sviatku dňa matiek.


Nezaháľali ani deti v miestnej základnej škole a mládež komunity cirkvi  grécko-katolíckej, pravoslávnej a evanjelickej, ktorí sa už niekoľko dní  pod vedením riaditeľky školy PaedDr. Gubaňarovej Jarmily a učiteliek školy úpenlivo pripravovali na slávnostné vystúpenie. Učili sa básničky, pesničky, tance a scénky, ktorými chceli ukázať svojim blízkym, ako ich majú rady.

Plná sála

V nedeľu 9.mája už sála Kultúrneho domu v Šamudovciach „praskala vo švíkoch“ od množstva divákov. Slávnostného podujatia sa zúčastnila aj poslankyňa NR SR Smer – SD PhDr. Ľubica Rošková.
Slávnostný program otvorili a celé vystúpenie moderovali Oxana Nitkulincová a  Klára Hasaralejková. Hneď na úvod sa so svojim programom predstavili žiaci miestnej základnej školy v pásme básničiek a pesničiek, ktorými chceli svojim mamám vyjadriť lásku a vďaku za ich starostlivosť.

Bohatý program

Pokiaľ sa aktéri išli pripraviť na scénku o Červenej čiapočke, miestnosťou sa ozýval prekrásny hlások Beátky Ferkovej, ktorá zaspievala  pieseň “Moja mac maľučka i ja budzem teľa...“. To krásne slovko „mama“ nechýbalo ani v básňach Martina Hamzu, Terezky Hasaralejkovej a Dášky Nitkulincovej.

Po ich skončení sa už na javisko dostavili kvetinky púpavy, nezábudky, ale aj vlk a červená čiapočka so svojou scénkou. Krv v žilách prítomných rozprúdil tanec „La bomba“ v podaní deti miestnej základnej školy, v ktorom vynikla hlavne šikovná Laura Kovaľová. Aj tanečníci  z  rómskeho súboru „Deti slnka“ sa nedali zahanbiť  a svojim temperamentným tancom si vyslúžili veľký potlesk. Aká dôležitá je úloha a poslanie matky v rodine predviedli v scénke pod názvom „Ťažko bez mamy“ deti cirkvi grécko-katolíckej  Klára Hasaralejková, Cyril Hasaralejko, z  cirkvi pravoslávnej  Kristínka Hamzová a z cirkvi evanjelickej Koreňová Simona -  v úlohe teenegerky v rodine, ktorá pochopila, aká dôležitá je práca  mamy doma až vtedy, keď mama  odcestovala na dlhšiu dobu.


Na záver veľké „ĎAKUJEME“

Po skončení programu starosta obce Vladimír Paulov poďakoval deťom, učiteľkám a všetkým prítomných za účasť  požiadal deti, aby svojim matkám odovzdali darček v podobe perníkového srdce a všetkých  účinkujúci a ich rodičov pozval na slávnostné občerstvenie do areálu základnej školy.,
                                                    (k)

 



Uverejnené: 18.05.2010 10:39:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.