files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čriepky s Radovanom Brenkusom

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v spolupráci s vydavateľstvom Pectus organizuje každý druhý mesiac pre všetkých záujemcov Literárny klub „Čriepky“.

Jeho stálym hosťom je spisovateľ Radovan Brenkus. Do literárneho klubu sa mohol a stále môže zapojiť každý študent, ktorí tvorí vlastnú poéziu či prózu a chcel by ju verejne prezentovať. Aby sa mohli záujemcovia do literárneho klubu prihlásiť, knižnica uverejnila oznámenie na svojej webovej stránke a tiež boli o tom informované školy. Záujem o literárny klub prejavila  mladá a staršia generácia literárnych tvorcov. Na Čriepkoch sa stretávajú šiesti tvorcovia poézie a prózy, dvaja starší páni, žiačka základnej školy a traja stredoškoláci. Priebeh celého sedenia spočíva v čítaní literárnych diel každého z prítomných pisateľov, ktoré Radovan Brenkus prezrie, pred všetkými prečíta a následne ich upozorní na chyby, ktorých sa dopúšťajú, čoho sa majú vystríhať a akým smerom by sa mali uberať.
Radovan Brenkus študoval na Prírodovedeckej fakulte U. P. J. Šafárika, v odbore matematika a fyzika. Písaniu sa začal venovať od 18 rokov. Založil  vydavateľstvo Pectus. Je redaktorom literárneho časopisu Dotyky. Knižne debutoval v roku 1997 básnickou zbierkou „Pochod mŕtvych“, napísal poéziu v zbierkach „Rekviem v prachu, Romanca s bludičkou a Dym z ríše tie-ňov“.                                                  (mk)



Uverejnené: 05.05.2010 17:59:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.