files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Legenda odštartovala v Michalovciach svoje záverečné turné

Svoje záverečné turné odštartovala v posledný aprílový piatok v michalovskej Mestskej športovej hale slovenská muzikálová legenda Ôsmy svetadiel. Tento muzikál, s pesničkami od najznámejšej slovenskej skupiny Elán, brázdil slovenské mestá skoro štyri roky (premiéru mal v septembri 2011) a prvýkrát zavítal aj do Michaloviec.

Muzikál  Ôsmy svetadiel konečne zavítal aj do Michaloviec

Jeden z najznámejších projektov režiséra a choreografa Jána Ďurovčíka sa tak dostal aj do jeho rodného mesta. Stalo sa tak na začiatku jeho derniéry, pretože muzikál Ôsmy svetadiel odštartoval práve minulý týždeň svoje posledné turné.

V skoro trojhodinovom predstavení mohli diváci vidieť a počuť viacero hitov skupiny Elán

O čo vlastne v príbehu plnom výbornej hudby ide? Príbeh je voľne inšpirovaný románom francúzskeho dramatika Alexandra Dumasa ml.. Krása vznešeného nešťastia, o akom nám rozpráva spisovateľ z 19. storočia, povyšuje príbeh o dáme s kaméliami na nadčasový príbeh lásky. Mladé dievča sa zriekne doterajšieho rodičmi podporovaného vzťahu s mužom z lepších kruhov. Prežíva s novým milencom čistú a úprimnú lásku bez ohľadu na spoločenské predsudky, zdravie či dôsledky. Ich ľúbostná idyla síce dosiahne naplnenie, no ich šťastie môže byť pominuteľné.

V Michalovciach nechýbala ani najväčšia hviezda muzikálu Nela Pocisková

Za štyri roky sa Ôsmy svetadiel stal jedným z najúspešnejších muzikálov hraných na Slovensku. Presvedčiť sa o tom mohli aj Michalovčania, keďže podujatie konajúce sa pod záštitou primátora mesta Viliama Zahorčáka splnilo všetko, čo sa od neho očakávalo. Stoosemdesiat minút dlhé podujatie prinieslo kopec výbornej hudby a tanca, v ktorom hniezdila aj v súčasnosti jedna z najobľúbenejších herečiek Nela Pocisková (okrem nej sa predstavili aj ďalšie známe tváre ako Juraj Slezák, Peter Topoľský...). Michalovčania si teda prišli na svoje a kto prišiel určite neľutoval.

Výťažok z kultúrneho podujatia roka v Michalovciach nájde svoje opodstatnenie opäť v kultúre. Celá suma totiž poputuje pre detský spevácky zbor Pro musica, ktorý sídli pri Základnej umeleckej škole v Michalovciach.

 

Celú fotogalériu z predstavenia nájdete tu



Uverejnené: 29.04.2015 11:19:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.