files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pohľad o 900 rokov späť

Cesta k spirituálnemu liečeniu. Nesprávny spôsob života, nesprávna výživa a strata duchovných hodnôt nemôže byť vyliečená našou „hightech“ – medicínou. Stroskotanie tejto medicíny v prípade civilizačných chorôb, vývoj smerujúci k prírodnému liečiteľstvu, rovnako ako spirituálne liečiteľské úspechy, ktorými sme priamo zahrňovaní z Ameriky ( ...nielen výpočtovou technikou), potvrdzujú nevyhnutnosť celistvého nasadenia. Znova nás to vracia k počiatkom liečebného umenia Galéna, Hildegardy z Bindenu, Paracelsa, Hanemanna...


Zastavme sa na chvíľu pri sv. Hildegarde z Bingenu.

Od narodenia sv.Hildegardy z Bingenu(1098-1179) uplynulo v roku 1998  už 900 rokov. Keď mala osem rokov, rodičia ju odviedli do pustovne na Disibodenbergu. V dospelom veku založila Hildegarda nový kláštor v Rupersbergu v Bingene. Vo veku 43 rokov začala mať vízie, ktoré spracovala vo svojich knihách. Týkali sa predovšetkým zdravia, výživy, psychosomatiky, filozofie – teológie, hudby a umenia.
Už za svojho života rozpoznala obrovský význam správnej výživy: „všetky potraviny  mali byť vašou liečivou silou“. Človek je od prírody zdravý, ale toto zdravie môže svojim spôsobom výživy a svojim životným štýlom zachovať, ale tiež aj zničiť. Hildegarda zanechala veľké množstvo liečebných rád a postupov.  Liečenie je podľa Hildegardy celistvý proces, ktorý prebieha na viacerých úrovniach zároveň. Zdrojom energie je Boh. To, čo lieči, spočíva skryté v človeku samotnom. 
 
„Vo všetkých stvoreniach, v stromoch, bylinách, kvetinách, zvieratách, vtákoch a dokonca aj v drahokamoch sú skryté silné liečivé sily, ktoré človek nepozná, dokiaľ mu ich Boh
neukáže.“                           

Vo svojej knihe „Liečenie silou duše“ popisuje 354 rôznych vrstiev (hladín) podvedomia ako páry nerestí a cností. Každý pár sa skladá z jedného chorobného duševného rizikového faktora – neresti a z jedného liečivého obranného princípu – cnosti. Hildegarda vyobrazuje veľmi podrobne telesné symptómy a choroby, ktoré môžu byť týmito duševnými  rizikovými faktormi vyvolané. Pokiaľ chápeme núdzové signály nášho tela, môžeme za nimi rozpoznať duševné príčiny a oslobodiť telo od jeho záťaže. Zlosť, hnev, rozčúlenie a podobné stavy mysle prebúdzajú Hildegardou veľmi často citovanú „čiernu žlč“ v pečeni. Je odvádzaná do krvi a spôsobuje  zmenu pH hodnoty v krvi zo slabo zásaditej  na kyslú. Tým stuhnú krvinky a „zamrznú“ a pohybujú sa cievami pomalšie. Prekyslenie potom vedie k poruchám prekrvenia a nedostatku kyslíka v orgánoch. Zvlášť postihnuté bývajú srdcové svaly a mozgové bunky, ktoré môžu byť v niektorých prípadoch agresívne zničené vlastným imunitným systémom. Prekyslenie býva často príčinou infarktu  a mŕtvice. Najnovšie štúdie ukázali, že k srdcovému infarktu a mŕtvici dochádza 1 až 2 hodiny po silnom rozčúlení, záchvate, zlosti, hneve a zúrivosti. 
 „Duša je pre telo to, čo miazga pre strom a rozvíja svoje sily ako strom svoj vzrast.“
Honba (napríklad našej doby) má svoje negatíva. Na ceste dopredu je vždy dôležitý pohľad späť a prehodnocovanie nadobudnutého. Korekcie sú totiž dôležité pre ďalší vývoj. Kontinuita je výsledkom správnych postupov a v liečení nadobúda   strategicky dôležitý  význam.
         

             Bio Dobrotka
                       Elena Bindasová

POZOR: pokiaľ máte nejaké zdravotné problémy a radi by ste požiadali o radu, neváhajte nám napísať email na redakcia@novinyzemplina.sk. My sa opýtame za Vás.




Uverejnené: 06.04.2010 13:01:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.