files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letné kino aj tento rok v centre Michaloviec

Aj tento rok sa uskutoční Letné kino na dvore Starého súdu v centre Michaloviec. Postarali sa o to opäť dobrovoľníci z občianskeho združenia Medias Res, ktorí zohnali finančné prostriedky na jeho uskutočnenie od súkromných firiem.

"Ešte prvého júla sme nevedeli, že či Letné kino vôbec bude. Nemali sme dostatok finančných prostriedkov, z ktorých by sme mohli prenajať aparatúru, projektor, licencie, plagáty a zaplatiť ďalšie prevádzkové náklady. Oslovili sme síce veľké množstvo sponzorov, ale v ústrety nám vyšli iba tri spoločnosti a to: Minet Slovakia, Syteli a 1. Basketbalový klub Michalovce. S týmito organizáciami už spolupracujeme dlhšie, za podporu sme im veľmi vďační, oni sú tí, ktorí zachránili Letné kino v Michalovciach. Je smutné, že ostatné firmy v okrese sa na letné kino pozerajú ako nezaujímavé podujatie, ktoré sa neoplatí finančné podporiť," hovorí Filip Kaľavský, predseda združenia.

Premietaní bude iba päť, oproti minulým rokom, keď boli vyplnené všetky utorky v mesiacoch júl a august. Ako vždy, premietať sa budú filmy, ktoré nie je možné bežne vidieť na komerčných televíziách. Budú to svetové filmy ocenené na medzinárodných filmových festivaloch ako Cannes, Benátky, Berlinale apod. Vzhľadom k tomu, že premietaní je päť, tak sa organizátori snažili vybrať také filmy, aby oslovili, čo najširšie publikum. Vstupné na jednotlivé premietania je 2,- € / osobu. Premietať sa bude utorky po zotmení. V prípade nepriaznivého počasia sa premietanie presunie na iný termín. 

PROGRAM:
15.7. - Anjelský podiel (komédia)

22.7. - Sunset Boulevard (film-noir, dráma)

29.7. - Pieta (dráma, thriller)

5.8. - Pena dní (romantická dráma)

12.8. - Mary a Max (animovaný)

Kde?

dvor za vinárňou Starý sud, Námestie osloboditeľov 77, Michalovce (oproti hotelu Jalta)

Kedy?

o 21:00 hod.

Vstupné 2,- € /osobu

Tlačová správa



Uverejnené: 14.07.2014 13:44:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.