files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplín fest - festival piva, jedla a hudby

Záver budúceho týždňa od piatka 13. do nedele 15. júna bude patriť hudbe, folklóru, spevu a tancu. V areáli pred Zlatým Býkom sa totiž uskutoční druhý ročník Zemplín festu, ktorý láka nielen bohatým hudobným programom, ale aj programom pre deti a na svoje si prídu aj dospelí, keďže sú pripravené stánky s 40 druhmi piva a takisto si môžu pochutnať na rôznych zemplínskych špecialitách.

Hurikán, Cigánski Diabli či Nika Karch...

Areál v centre mesta pred reštauráciou a kaviarňou Zlatý Býk sa v závere budúceho týždňa od piatka 13. do nedele 15. júna zmení na pódium skvelej hudby, zábavy a tanca. Na programe je totiž druhý ročník Zemplín festu, ktorý odštartujú moderátori podujatia Branislav Bystrianský a Vladimír Kobielský v piatok o 16.00. Pôjde o denný festival, takže hudobné, či tanečné skupiny budú vystupovať v denných a podvečerných hodinách. Programová časť sa ukončí vždy pred 22. hodinou. Organizátori už dlhšiu dobu rozmýšľali o takomto festivale. Váhali však nad tým, aký festival zorganizujú. Ich prvou myšlienkou bolo spraviť podobný festival, aký sa robí na Zemplínskej Šírave, čiže aj so známymi kapelami. Tou druhou zase spraviť fest, na ktorom predstavia hudobné skupiny, či tanečné zoskupenia, ktoré zastupujú Zemplín. Nakoniec nevsadili na rock, ale skôr na folklór, ktorý má k Zemplínu veľmi blízko. A na koho sa vlastne môžeme tešiť? Vystúpi skupina Hurikán, Kollárovci, či Cigánski Diabli, alebo Nika Karch, ktorá pochádza z Michaloviec. Nebude to však len o tých známejších, pretože organizátori chcú dať priestor aj menej známym interpretom. Svojina alebo Jurošík sú lokálnymi kapelami, ktoré viacerí poznajú, tešiť sa môžeme napríklad aj na súbory Čemerňanka, Harčarky, Hatalovčan, Pozdišovský Harčare, či na detský folklórny súbor Zempliník a chýbať samozrejme nemôže ani súbor Zemplín.

 

Na svoje si prídu aj deti

Samozrejme, čo sa týka festivalov, nikdy to nie je iba o speve, zábave či tanci. Aj preto organizátori pripravili pre každého niečo. K dispozícii budú stánky, v ktorých sa bude čapovať 40 druhov piva, pripravené bude pečené prasiatko, či iné zemplínske špeciality. Organizátori však mysleli nielen na dospelých, ale aj deti, pre ktoré je takisto pripravený bohatý program. Sobotňajšie a nedeľňajšie dopoludnie bude venované iba im. Budú pripravené rôzne tvorivé dielne, nafukovacie hrady, trampolíny a rôzne súťaže. Chýbať nemôže ani maľovanie na tvár. V nedeľu by sa mali vyzbierať financie a tie budú darované niektorej z materských škôl. Spolu s organizátormi sa na tomto dare bude podieľať aj primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorý takisto finančne prispeje na dar pre jednu z materských škôl. Súčasťou Zemplín festu bude aj nedeľňajšia predpoludňajšia omša venovaná hlavne deťom. Tá sa uskutoční v neďalekom rímsko - katolíckom kostole. Počas nej vystúpia žiaci ZŠ na Ulici T. J. Moussona a takisto aj súbor Slniečko. Poďakovanie patrí aj primátorovi mesta Viliamovi Zahorčákovi, pod ktorého patronátom sa spomenuté podujatie uskutoční. Aj preto ho dnes navštívili dve tanečnice zo súboru Zemplín, ktoré ho oficiálne pozvali na Zemplín fest.

Zemplínčania sa teda majú na čo tešiť. Od piatka 13. do nedele 15. júna ich čaká bohatá porcia zábavy, hudby, ale určite nepohrdnú ani občerstvením vo forme viac ako 40 druhov pív a takisto si môžu pochutiť na tradičnej zemplínskej kuchyni. Všetci sa teda máme na čo tešiť.



Uverejnené: 05.06.2014 20:41:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.