files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Týždeň patriaci ženám

Nielen knihami je marec už „notoricky“ známy. Tento týždeň je už tradične spojený s 8. marcom, ktorí si mnohí ešte pripomínajú, no nájdu sa aj takí, ktorým pripomína skôr socialistický prežitok. Viete aké iné „dni“ si tento týždeň ešte pripomíname?

9.marec – Deň paniky


Pri tomto dni ma nenapadne nič iné, ako vám odporúčať „Udržujte paniku !“  Veď je Deň paniky! V tento deň máte opodstatnene dovolené podľahnúť akejkoľvek jej forme.

11.marec – Európsky deň na pamiatku obetí terorizmu


Európsky deň boja proti terorizmu sa zaviedol v roku 2004. Poslanci Európskeho parlamentu 11. marca 2004 - niekoľko hodín po teroristických útokoch v Madride - navrhli, aby sa 11. marec stal Európskym dňom boja proti terorizmu a pamiatky jeho obetí.

11.marec – Svetový deň obličiek


Možno vás to prekvapí a možno nie, no svoj deň majú aj naše obličky. Pripomíname si ho každoročne druhý štvrtok v marci. Svetový deň obličiek bol po prvýkrát vyhlásený v roku 2006 Medzinárodnou nefrologickou spoločnosťou a Medzinárodnou federáciou nadácií pre ochorenia obličiek. Odvtedy sa každoročne konajú v tomto období rôzne edukačné kampane, ktoré majú zlepšiť nedostatočnú informovanosť o tejto problematike.

14.marec – Medzinárodný deň akcií proti priehradám a pre rieky, vodu a život.

Aj občianske organizácie na Slovensku sa pripájajú k protestným akciám, ktoré sa organizujú vo viac ako 70 krajinách sveta v tento deň.

V týchto dňoch sa ešte začali aj Európsky týždeň mozgu ( 12.03 ) a Európsky týždeň akcií proti rasizmu ( 14.03 ). Kde máš mozog?? Otázka, ktorú má každý okolo vás pripravenú pre prípad, že sa vám niečo nepodarilo, na niečo ste neprišli, pokazili... „Mozog je aparát, pomocou ktorého si myslíme, že myslíme.“, povedal Julian Tuwim, poľský básnik. A práve 12. marca sa začína Európsky týždeň mozgu. O Európskom týždni akcií proti rasizmu si povieme niečo nabudúce.                  (vk)

 



Uverejnené: 10.03.2010 16:05:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.