files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počasie si s nami robí, čo chce

Hoci renomovaní meteorológia sa len veľmi opatrne vyjadrujú o veľkých klimatických zmenách na Zemi, s našou planétou sa niečo deje. Svedčí o tom aj charakter počasia v tomto kalendárnom roku.

Koľkí z nás sa v závere marca len zúfalo pozerali z okna na nekonečné sneženie. Faktom je, že takýto marec si na Zemplíne nepamätajú ani najstarší obyvatelia tohto regiónu. Veď ešte v druhej polovici tohto mesiaca bola vonku treskúca zima spojená s tuhými mrazmi.  Zaspomínajme si ešte na obdobie od polovice mája do polovice júna. Po nebývale vysokých dá sa povedať letných teplotách prišli výdatné dažde. Za deň aj sedemkrát zapršalo. Pričom počas dňa bolo aj sedem rôznych teplôt vzduchu. Povedzme, keď ste ráno vyšli vonku v pulóvri a vo vetrovke, tak popoludní ste sa už varili vo vlastnej šťave. No a večer ste „kraťasy“ znova odložili do skrine, lebo opäť bolo chladno.

No a prišla druhá polovica júna a všetky mraky sa kdesi úplne vytratili. Za deň stúpla teplota o desať až pätnásť stupňov a boli africké horúčavy. Na rovinu: súčasné počasie je už iba samý extrém, ktorý odporuje klimatickým zákonitostiam mierneho podnebného pásma, v ktorom sa Slovensko nachádza. Skrátka, človek svojou činnosťou v rôznych smeroch prevrátil klimatické pomery úplne na ruby. Sám som veľmi zvedavý, ako sa bude počasie na Zemi ďalej vyvíjať. Treba však povedať, že jeho súčasný vývoj neveští nič dobré.

(jan)



Uverejnené: 23.06.2013 16:57:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.