files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Folklórny súbor z Veľkých Kapušian prešiel veľkým treskom

Detský folklórny súbor Vánok z Veľkých Kapušian má za sebou prvý veľký tresk. Diváci úspešnej šou Česko Slovensko má talent sa budú môcť pokochať jeho umeleckým vystúpením v semifinálovom kole, ktoré odvysiela slovenská komerčná televízia  naživo už 18.11.2012 v hlavnom vysielacom čase.

Veľký tresk je po kastingoch druhou etapou v najúspešnejšom zábavnom programe roka „Česko Slovensko má talent“. Úspešnosť v ňom znamená postup do semifinálového kola. Mnohých súťažiacich do Veľkého tresku posunulo splnenie náročných úloh od porotcov a tiež túžba získať výhru 100-tisíc eur. Nádej na túto výhru stále žije aj pre detský folklórny súbor Vánok. Toto umelecké teleso sa rozhodol založiť miestny odbor Matice slovenskej na podnet Jozefa Popčáka a v r.2002 sa pretransformovalo na Občianske združenie Vánok. Jeho vedúcim je Jozef Popčák, ktorý svojich „vankárov“ s úspechom vedie už dvanásť rokov. Potvrdzuje to aj úspešný kasting v Brne, kde sa veľkokapušianski „vankári“ zaujímavou choreografiou hladko prepracovali až do semifinále talentovanej šou. Jaro Slávik, pre mnohých možno najprísnejší porotca,  im túto radostnú zvesť prišiel oznámiť osobne. Zastihol ich, ako ináč, pri nácviku ďalšej choreografie, ktorou chcú ukázať nielen svoj „veľký“ talent a lásku k ľudovému umeniu, ale tiež získať sympatie porotcov a hlavne publika. Najskôr im spôsobil zármutok, keď povedal: „Vy do Veľkého tresku nepôjdete." V tej chvíli mnohým vyhŕkli slzy smútku a zavládlo veľké ticho. No vzápätí sa kinosálou  spoločenského centra, kde nácvik prebiehal, rozliala láva šťastia a radosti, keď dodal: „Nepôjdete do Veľkého tresku, pretože idete do semifinále“. 

Postup do semifinálového kola je veľkým úspechom. Nielenže sa v ňom stretávajú najlepší z najlepších, ale pre veľkokapušianskych „vankárov“ predstavuje hnací motor, ktorý ich poháňa nie za vidinou peňazí, ale za možnosťou, ako prostredníctvom médií ukázať svetu, že aj v takom malom meste žije veľký „talent“. Talent, ktorý je príkladom pre súčasnú mladú generáciu. Talent, ktorý prezentuje svoje mesto a svoju krajinu v tej najkrajšej podobe. Talent, ktorý udržiava a rozvíja tradície našich starých otcov a materí. Talent, pod ktorý sa podpísal už spomínaný vedúci , ktorý ho pestuje ako batoľa a ako veľký nadšenec folklóru vštepuje mladým ľuďom na území mesta lásku k ľudovej kultúre a potrebu udržiavať a rozvíjať naše krásne slovenské tradície. 

 

Mária Macková  



Uverejnené: 12.11.2012 15:43:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.