files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chystáte sa na EURO 2012 na Ukrajinu? Pozor na osýpky

Zvýšený výskyt osýpok na Ukrajine a  Majstrovská Európy vo futbale

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu infekčných ochorení (ECDC) informovalo krajiny EÚ a EFTA prostredníctvom systému rýchleho varovania o zvýšenom výskyte osýpok na Ukrajine.

 

 

Od začiatku roka 2012 prebiehajú početné epidémie osýpok na Ukrajine. Doteraz bolo zaznamenaných viac ako 5 000 prípadov. Ochorenia sú v súčasnosti lokalizované v západnej časti Ukrajiny, v oblastiach susediacich s Maďarskom, Poľskom a  Slovenskom. Vzhľadom na nízku zaočkovanosť proti osýpkam na Ukrajine existuje riziko rýchleho šírenia ochorenia.

Osýpky patria medzi závažné ochorenia šíriace sa vzdušnou cestou. Ich závažnosť spočíva najmä v tom, že sa rýchlo šíria medzi neočkovanými osobami. Neočkované osoby sa vystavujú zvýšenému riziku ochorenia a to najmä pri hromadných podujatiach, medzi ktorých patria aj majstrovstvá vo futbale. V období od 8. júna do 1. júla sa konajú v Poľsku a na Ukrajine  majstrovstvá Európy vo futbale EURO 2012. V tejto súvislosti Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva vyzvalo futbalových fanúšikov,ktorí neboli v minulosti proti osýpkam očkovaní (povinne očkovať sa v Slovenskej republike začalo v roku 1969) alebo neprekonali ochorenie na osýpky, aby sa na toto ochorenie dali zaočkovať.

Všetkým cestovateľom preto odporúčame dať si skontrolovať pred odchodom na Ukrajinu svoj očkovací status proti osýpkam. Vzhľadom na zvýšenú migráciu osôb z a na Ukrajinu nie je vylúčený import osýpok aj na Slovensko, preto treba venovať efektívnej surveillance osýpok zvýšenú pozornosť.

 



Uverejnené: 11.06.2012 10:33:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.