files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prevencia v zóne Schengenského pohraničného priestoru

PaVUK – prevencia a vzdelávanie je názov programu, ktorý realizuje Zemplínske osvetové stredisko Michalovce, Detašované pracovisko Sobrance, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Program nadväzuje na realizáciu projektov v oblasti primárnej protidrogovej prevencie a prevencie kriminality. Aktivity budú prebiehať na ZŠ A SŠ v okrese Sobrance počas celého roka.

    

Čo je prioritou?

Prioritou tohto cyklu je prevencia prispôsobená miestnym špecifikám. Pri výbere tém organizátori akceptovali reálne prostredie Schengenského pohraničného priestoru, kde výskyt negatívnych spoločenských javov podnecuje k vytváraniu falošných idolov a náhľadov na svet práve u detí a mládeže vo veku 12 – 18 rokov. Každoročný nárast požiadaviek zo strany samospráv a škôl pre spoluprácu na organizovaní zmysluplných voľnočasových aktivít bol podnetom k vytvoreniu multidimenzionálneho pôsobenia v tejto oblasti.

Na programe PaVUK spolupracuje Riaditeľstvo hraničnej polície v Sobranciach prostredníctvom vyhľadávania narkotík cvičeným policajným psom na školách. a Obvodné oddelenie Policajného zboru v Sobranciach sa venuje nelátkovým závislostiam, či vplyvu drog na organizmus človeka. S rodovo podmieneným násilím oboznamuje účastníkov programu Krajské kontaktné miesto Inštitútu rodovej rovnosti v Košiciach a na prírodné špecifiká regiónu upozorňujú pracovníci Lesov SR š. p. Banská Bystrica, Odštepný závod Sobrance.

    

Pozitívny ohlas

Aktivity sa stretli s pozitívnym ohlasom nielen u žiakov a študentov, ale aj u pedagógov, pretože výber tém je vysoko aktuálny a geograficky zaujímavý. Realizácia programu PaVUK je určená pre cca 800 účastníkov a prostredníctvom zapojenia zainteresovaných inštitúcií napomáha prevencii protispoločenských javov a drogových závislostí. ZOS ďakuje za spoluprácu oceňuje príspevky všetkých partnerov v rámci realizácie programu.

 

Mgr. Erika Demčáková

odborná pracovníčka

ZOS Michalovce

Detašované pracovisko Sobrance

 



Uverejnené: 30.03.2012 12:18:39 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.