files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Knižnica odpúšťa pokuty

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach odpúšťa pokuty čitateľom, ktorí jej v stredu 28. marca vrátia požičanú literatúru aj s výrazným oneskorením. Noví záujemcovia o služby knižnice sa môžu prísť v spomínaný deň zároveň zapísať do jej zoznamov bez úhrady členského poplatku.

Riaditeľka knižnice Alena Vasiľová v uplynulom období odpúšťala pokuty za oneskorené vrátenie kníh počas celého týždňa, tento rok si na to vyčlenila iba jeden deň. Knižnica zvolila prísnejší prístup voči nezodpovedným čitateľom, nakoľko sa situácia v súvislosti s požiadavkami na včasné vrátenie požičanej literatúry medziročne nezlepšuje. 
      Podľa Vasiľovej slov literatúru prinášajú najčastejšie do knižnice po termíne študenti. "Keď majú diplom v ruke, zabúdajú na to, že majú doma nejaké požičané knihy, ktoré treba vrátiť. Pripomeniem len, že výpožičku si môžu predĺžiť aj cez telefón či prostredníctvom emailu, nemusia k nám chodiť osobne," poznamenala. 
      Pokuty, ktoré vlani uložila knižnica všetkým oneskorencom, predstavovala sumu 3500 eur. "A to aj napriek tomu, že sme sankcie odpúšťali v priebehu celého týždňa. Nejde nám, samozrejme, o tie pokuty, ale o návrat kníh, predovšetkým tých, z ktorých máme iba niekoľko kusov a sú pomerne drahé," zdôraznila Vasiľová. 
      Týždeň slovenských knižníc v zemplínskej knižnici nebude iba o odpúšťaní sankcií či bezplatnom zápisnom. Kultúrna inštitúcia organizuje v týchto dňoch pre verejnosť viacero podujatí v podobe besied so spisovateľmi, pedagógmi, cestovateľmi, meteorológmi či známymi ilustrátormi. Nebude chýbať ani súťaž o najlepšieho detského čitateľa. 

 




Uverejnené: 26.03.2012 18:28:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.