files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zlaté a diamantové Jánskeho plakety sú už rozdané


V Michalovciach sa znovu rozdávali Jánskeho plakety. Po týždni od ocenia darcov striebornými plaketami, prišli na rad zlaté a diamantové. Slovenský Červený kríž ocenil v Michalovciach spolu 79 darcov.

 

Obradná sieň privítala darcov krvi

V stredu v obradnej sieni MsÚ ocenili bezpríspevkových darcov krvi. ,,Odovzdali sme 29 zlatých plakiet, 3 diamantové, a štyria ktorí darovali krv viac než stokrát dostali pamätnú medailu prof. Kňazovického,“ povedala Mgr. Mária Pavluvčíková, riaditeľka územného spolku Slovenského Červeného kríža. Pri slávnostnej príležitosti pomáhali aj teraz študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Tí sa podľa slov Pavluvčíkovej do podobných akcií zapájajú pravidelne a sú tiež darcami krvi. Súčasťou odovzdávanie plakiet bolo aj kultúrne vystúpenie talentovaných žiakov zo Základnej umeleckej školy v Michalovciach.

 

Pre dobrý pocit

Nezištné darovanie krvi je odplatené Jánskeho plaketou, ktorú nevlastní len tak hocikto. Dobrý pocit, či záchrana ľudského života, o ktorom darca ani len netuší je dôvod prečo mnohí Michalovčania navštevujú Hematologicko-transfúzne oddelenie v Nemocnici Štefana Kukuru. Mnohí zo zvedavosti, mnohí pre dobrý skutok chodia ráno do čakárne do tohto oddelenia. Po malom občerstvení vyplnia dotazník, absolvujú lekársku prehliadku, a ak je všetko zo zdravotného hľadiska v poriadku, darujú krv. Po mnohých a mnohých príchodov na oddelenie sa raz zaradia aj oni medzi ocenených Jánskeho plaketou.

Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 20.11.2011 21:17:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.