files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske deti spievajú už od troch rokov

 

Zemplínske deti spievajú už od troch rokov, s počúvaním folklóru začínajú v 2 mesiacoch. V stredu v ZOS v Michalovciach súťažili so svojím hlasom deti z materských škôl. Najmladším účastníkom bol 3-ročný Martin Andrašov z Budkoviec a najmenším divákom 2-mesačné bábätko.

Školský úrad so sídlom vo Vinnom zorganizoval v spolupráci so Zemplínskym osvetovým strediskom v Michalovciach stretnutie najmladších spevákov ľudových piesní. Do 4. ročníka podujatia Sláviček z materskej školy sa zapojilo 11 detí zo 7 materských škôl. Speváčikovia prišli zo škôlok zo Slávkoviec, Lesného, Stražského, Zalužíc, Krasnoviec, Budkoviec a Klokočova.

,,Dôvodom podujatia je myšlienka šírenia ľudových piesní,“ povedala Eva Matúchová, z úradu. ,,Mali sme súťažiaceho Mazára, ktorý dnes navštevuje konzervatórium.“ Malých priaznivcov pri piesňach sprevádzala na akordeóne Katarína Čakurdová zo ZUŠ Strážske a v hľadisku rodičia. ,,Bojí sa a má trému, ale dúfam, že to zvládne,“ povedala mama Miriam Bruňovej zo škôlky v Lesnom.  Miriam prišla do publika podporiť aj jej malá 2-mesačná sestrička. Išlo o najmladšieho diváka na podujatí. Bábätku sa ľudové piesne páčili, pretože vôbec neplakalo.

Najmladším medzi súťažiacimi bol iba 3-ročný Martin Andrášov z Budkoviec. Podporiť ho prišli aj jeho babičky. ,,Sme naňho hrdé, je smelý a spieva aj doma.“ Zaspieval aj pesničku Co še mi stalo v nedzeľu ráno.

Porota v zložení Eva Matuchová, Zdenka Hlaváčová a Alena Navrátilová rozhodli o víťazoch. Na tejto akcii však nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Všetky deti dostali rovnaké ceny. Tešili sa z omaľovánky, flauty, sladkostí, nálepiek a ešte aj desiatového balíčka počas súťaže. Z obvodného kola postúpil do regionálneho vo Veľkých Kapušanoch Boris Andrišov, Matúš Baňas,  Hana Hakošová Miriama Bruňová Oskar Šenitko a Sofia Drožetská.

Veronika Cholewová

 


Všetky deti dostali rovnaké darčeky a diplomy.


Malí speváci sa tešili z víťazstva.


Eva Matuhová pomáhala pri speve aj najmladšiemu Maťkovi.


Najmladšia diváčka, sestra viťazky Miriam Brunovej.




Uverejnené: 16.11.2011 23:36:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.