files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S novým plotom bezpečnejšie a čistejšie

 


V Michalovciach vyrástol nový plot vedľa autobusovej stanice. Radosť z neho majú najmä ženy, ktoré sa týmto úsekom báli v noci chodievať. Oplotením sa zamedzil prístup nielen odpadkom, ale aj neprispôsobivým občanom. Postavenie predchádzalo opakovanému upozorňovaniu zo strany mesta.

 

Občania sa cítia bezpečnejšie


Už pár týždňov teší michalovské oko nové oplotenie pri autobusovej stanici smerom k mostu.  Neslúži len na vymedzenie hraníc súkromného pozemku. Rovnako nemá ani skrášľovaciu funkciu, hoci na druhej strane sa zamedzilo odpadu, ktorý sa v tomto priestore hromadil. Nie samovoľne, ale náhodným odhodením ľudí, prípadne zaviatím vetra. ,,Ľudia sa nedajú vychovať, a možno preto vyrástlo dlhé oplotenie,“ vraví Michalovčanka. Mnohí ľudia pri prechádzaní tohto úseku mali strach, že z tmavého zarasteného priestoru môže niekto vyskočiť a napadnúť ich. ,,Počula som, že z krovia vybehol muž a okradol ženu,“ hovorí študentka Jana. Občania, ktorí bývajú smerom na Bielej horu, či na Stráňanoch si pochvaľujú tento obyčajný plot. Tvrdia, že sa cítia bezpečnejšie. ,,Je to veľký úsek a nikdy ste nevedeli kto z neho môže vybehnúť,“ dodáva predavačka z blízkeho obchodu.


Plot nie je dielom mesta


Hovorkyňa mesta informovala, že plot nie je investíciou mesta, ani pozemok na ktorom plot stojí nie je mestský. Napriek tomu, že sa jedná o súkromný pozemok, za jeho realizáciu môže aj mesto.  ,,Podľa našich informácií k oploteniu majiteľ pristúpil z dôvodu permanentného znečisťovania jeho pozemku. Na dodržiavanie poriadku mesto majiteľa pozemku opakovane upozorňovalo,“ dodala Ing. Iveta Palečková, hovorkyňa primátora a MsÚ. V spomínanom otvorenom  priestore boli videní i kadejakí ľudia a bezdomovci. ,,Od postavenia plotu ich tu nevidím tak často,“ vyjadruje sa predavačka z neďalekej predajne. To však neznamená, že sa nenachádzajú za ním. ,,Dúfajme, že oplotenie sa nebude snažiť niekto úmyselne poškodiť.“  Oplotenie zamedzilo aj prístup tým, ktorý zarastený priestor využívali ako verejné toalety.

 

Veronika Cholewová




Uverejnené: 18.07.2011 07:34:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.