files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kľúč k úspechu je v efektivite

Kým pred koncom základnej časti Niké ligy mali futbalisti MFK Zemplín Michalovce problémy s tým, aby neboli na poslednom mieste v tabuľke, po piatich kolách nadstavby o udržanie sa odpovedajú na krajšie otázky. Na konci základnej časti totiž naskočili na vlnu, na ktorej sa viezli aj v prvej polovici nadstavby. Odkedy ich prebral tréner František Straka ešte neprehrali a aktuálne ťahajú šnúru už siedmych duelov bez prehry. O jej natiahnutie sa pokúsia v sobotu, kedy privítajú od 18.00 hod. nepríjemnú Skalicu, ktorú v tejto sezóne v troch doterajších meraniach síl ešte nezdolali.

Michalovčania po výhre 1:0 v Banskej Bystrici v piatom nadstavbovom kole poslali definitívne do druhej ligy Zlaté Moravce, ktoré sa stále ešte nedočkali prvého tothosezónneho víťazstva a aktuálne päť kôl pred koncom na nich strácajú už nedostihnuteľných šestnásť bodov. Navyše sa im podarilo pod seba dostať aj Košice, čo by v konečnom rezultáte znamenalo, že sa vyhnú aj baráži s druhým najlepším druholigistom. „Séria bez prehry nás určite teší. Máme stanovený cieľ, ktorý chceme dosiahnuť. Určite sa tešíme z našej série, hlavne z poslednej výhry v Bystrici, kde sme dosiahli nesmierne dôležité body,“ rozhovoril sa stredný obranca, či defenzívny záložník MFK Zemplín Filip Vaško. Je to už otrepaná fráza michalovských hráčov, no zakaždým padá otázka aj na to, čo má spoločné príchod trénera Straku s tým, že ťahajú sériu bez prehry. „Tréner priniesol takú novú pozitívnu energiu a dobrú emóciu. Vie nás nabudiť. Stále opakuje, že celý úspech je dielom kolektívu. Stále nám zdôrazňuje, že máme cieľ zachrániť pre Michalovce najvyššiu súťaž. Za tým všetci ideme,“ pokračuje Filip Vaško.

Zemplínčania sa dostali na desiate miesto aj zásluhou toho, že ich rival v boji o túto priečku a teda aj vyhnutiu sa baráži s druhým najlepším druholigistom FC Košice nezvládol domáci dvojzápas. S Banskou Bystricou a Skalicou nezískali Košičania ani bod. A práve týmto dvom súperom, len v rozdielnom poradí, budú čeliť Michalovčania v najbližších dvoch kolách na svojom trávniku. „Musíme sa z toho poučiť a nedopadnúť tak ako oni. Čakajú nás silní protivníci. Teraz sa pozeráme iba na Skalicu, s ktorou sa stretneme v sobotu. Očakávam veľmi ťažký zápas. Oni sú taký súbojový tím. Našou výhodu je domáce prostredie a ja verím, že ju využijeme,“ uviedol k sobotňajšiemu zápasu so Skalicou Filip Vaško. K predošlým trom duelom, v ktorých Michalovčania na Záhorí prehrali 1:2, remizovali doma 1:1 a opäť u súpera 0:0 dodal. „Vo všetkých troch zápasoch hrali kompaktne v defenzíve a bolo ťažké si proti ním vytvárať šance. Určite majú vo svojom rade kvalitných hráčov. Kľúč k úspechu je v našej efektívnosti. Keď si vypracujeme gólovú šancu, musíme ju premeniť, pretože ich veľa mať nemusíme.“   

Peter Brendza

.



Uverejnené: 18.04.2024 21:23:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.