files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom návrat na slovenský trón a prekvapenie favorita v Európe

Michalovská Iuventa získava pred poslednou časťou sezóny dôležitú posilu. Do kádra sa totiž po operácii kolena vracia lanská najlepšia strelkyňa tímu, ostrá spojka Alena Dvorščáková. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Prešova utrpela zranenie kolena v prvom semifinálovom zápase lanského play-off v Šali a odvtedy sa na palubovke neobjavila. Stalo sa tak až v posledných týždňoch, kedy ju tréner Kostka pomaly zapracovával do tímu a pred semifinálovým dvojzápasom EHF Európskeho pohára proti portugalskej Benfice Lisabon môžeme skonštatovať, že „Aly“ je späť.

Dôrazná spojka dostala v minulej sezóne prvýkrát väčšiu dávku minutáže a jej napredovanie bolo jasne vidno. Stala sa stabilnou členkou michalovskej zostavy a dostala sa do reprezentácie. V MOL lige bola dokonca najlepšou strelkyňou tímu, ktorému chcela pomôcť k pätnástemu slovenskému titulu v národnom play-off. Z neho ale odohrala iba jeden duel. „Na svoj návrat na palubovku sa strašne teším. Zápasy som prežívala s dievčatami. Na tribúne som vyskakovala po každom góle. Mrzelo ma, že sme vlani prehrali vo finále, tešila jazda v tejto sezóne. Nemám nejaké veľké očakávania, ale verím, že tímu pomôžem k dosiahnutiu cieľov, ktoré si dievčatá vytýčili,“ poznamenala 22-ročná rodáčka z Prešova, ktorá prišla do Michaloviec pred sezónou 2021/22. Zranenie kolena a následná dlhomesačná rekonvalescencia spôsobili jej doteraz najdlhšiu pauzu v kariére. „Po operácii som najskôr absolvovala rehabilitáciu doma v Prešove a potom som už trénovala pod našim fyzioterapeutom. Na začiatku roka sme už vedeli, že stihnem koniec sezóny, z čoho som sa strašne potešila. Ako totiž hovorím, zápasy som prežívala veľmi intenzívne a som rada, že teraz môžem aj pomôcť dievčatám,“ uviedla k zraneniu a následným mesiacom Dvorščáková.

Najlepšia strelkyňa vlaňajšej sezóny hlási návrat v pravý čas. Iuventu totiž už nasledujúce dva víkendy čakajú zápasy semifinále EHF Európskeho pohára a hneď po nich nadstavbová časť o slovenský titul, v ktorom vyzvú víťaza MOL ligy obhajca titulu Dunajská Streda a ďalší popredný celok MOL ligy a dlhoročný rival Michalovčaniek Duslo Šaľa. „Síce viem, že asi veľa minútaže nedostanem, keďže dievčatá sú rozohraté, verím, že im pomôžem či už motiváciou na lavičke, alebo tým, keď sa na určitý čas dostanem na ihrisko. Som extrémne motivovaná pomôcť k cieľom, ktoré máme. Sú nimi slovenský titul a zdolanie Benfici Lisabon v európskom pohári,“ zdôrazňuje Dvorščáková, ktorá po lanskom nakopnutí mohla v tejto sezóne excelovať. Operácia kolena a dlhomesačná rekonvalescencia ale spôsobili, že musí začínať od začiatku. „Ja som víťazný typ a chcem vyhrávať. Ako hovorím, bolo ťažké sa pozerať z tribúny na to, ako hrajú dievčatá. Minulý rok som chcela získať titul, verím, že ho získame teraz. Návrat na palubovku beriem ako výzvu. Chcem tímu pomôcť čo najviac,“ pokračuje Dvorščáková. Tá môže svoju výzvu smerovať aj na účasť na kontinentálnom šampionáte v závere roka. „Poďme pekne po poriadku. Najskôr musím začať hrávať v klube, potom sa môžeme rozprávať aj o reprezentácii. Keď príde pozvánka, určite ju rada prijmem, ako ale hovorím, momentálne sa sústredím na klub, kde chcem začať stabilne hrávať.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 16.04.2024 21:38:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.