files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla stále žije. Nitru zdolala 5:2 a v sérii znížila na 2:3

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatom semifinálovom zápase play-off Tipos extraligy nad HK Nitra 5:2 a v sérii tak znížili na 2:3. Dva góly strelil kapitán tímu Kaspars Daugavinš, po jednom pridali aj Michal Kabáč, Miroslav Macejko a Marek Valach, ktorý sa presadil rovnako ako Daugavinš gólom do prázdnej bránky. Šiesty duel napínavej semifinálovej série sa odohrá v sobotu na nitrianskom ľade.

Tréner Michalovčanov Tomek Valtonen opäť poprehadzoval svoje formácie a zdá sa, že konečne našiel potrebnú chémiu. Jeho zverenci totiž boli v piatom dueli série pre seba v „životnom“ lepším tímom. V úvode prežili vylúčenie Puliša, po jeho návrate na ľad mieril do žŕdky Wilkins. V jedenástej minúte už ale Zemplínčania skórovali, keď Newtonovu prihrávku prepasíroval cez Aittokalliove betóny Michal Kabáč. Vyrovnať mohol Buček, v samostatnom úniku ho ale vychytal Škorvánek. Na druhej strane mal dobrú streleckú príležitosť aktívny Adam Varga. V samom závere Wilkins oplácal dvojitý krošček Bajtekovi a rozhodcovia mu udelili dvojitý menší trest. Nitriansky útočník vyviazol bez trestu a v úvode druhej tretiny sa práve on postaral o vyrovnanie. Domáci odpovedali taktiež presilovkovým gólom. Síce nevyužili 33. sekundovú presilovku o dvoch hráčov, pri presilovke o jedného ich ale poslal do vedenia Daugavinš. Aj na jeho gól dokázali Nitrania odpovedať. Opäť to bol Bajtek, ktorý tečoval do siete strelu Baču. Vyrovnaný stav ale nezostal dlho. Už o dve minúty si nakorčuľoval až pred bránku Macejko a strelou pod hornú žŕdku poslal Zemplínčanov po tretíkrát v zápase do tesného vedenia. To mohli navýšiť v dvoch presilovkách v rade na začiatku tretej časti, druhú prerušil vylúčením Dávid Buc. V nasledujúcich minútach sa hostia snažili viackrát podkúriť michalovskej obrane, tá ale odolávala. Dve a pol minúty pred koncom sa Nitra odhodlala k power-play, ktorá im ale nevyšla. Najskôr totiž Daugavinš trafil opustenú bránu a po ňom sa to podarilo aj Marekov Valachovi. Michalovce tak znížili v sérii na 2:3 a stále sú v hre o finále.     

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Stav série: 2:3.
Góly: 11. Kabáč (Newton, Bindulis), 30. Daugavinš (Newton) pres/1, 37. Macejko (Wilkins, Kabáč), 59. Daugavinš (Newton), 59. Valach (Buc) – 23. Bajtek (Buček, Gajdoš) pres/1, 34. Bajtek (Bača, Gill). 
Vylúčení: 6:7. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel ml., Klejna – Gegáň, Frimmel. Divákov: 2705.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Bindulis, Michalčin, Suja, Bodák, Macejko, Jasečko, Cibák - Puliš, Newton, Daugavinš - Valach, Wilkins, Solenský - Vašaš, Buc, Kabáč - Varga, Fedor, Paločko.
HK: Aittokallio - Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Vitaloš - Buček, Gill, Bajtek - Jackson, Bubela, Newell - Okoličány, Čederle, Lacka - Pobežal, Hrnka, Bačo.

.



Uverejnené: 11.04.2024 21:12:52
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.