files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Narodeninový gól neprišiel

Kým v predošlých 20 zápasoch nespoznali futbalisti MFK Zemplín Michalovce chuť víťazstva, po zmene trénera sa karta obrátila. Pod vedením Františka Straku naopak ešte ani raz neprehrali. Ťahajú sériu šiestich duelov bez prehry a momentálne jedenásty tím tabuľky sa skôr môže pozerať pred seba na desiate Košice, na ktoré stráca tri body, ako za seba, keďže na posledné Zlaté Moravce má šesť kôl pred koncom nadstavbovej časti náskok trinástich bodov.

Michalovčania natiahli šnúru bez prehry ostatný víkend, kedy v rámci štvrtého kola nadstavbovej časti o udržanie sa remizovali doma s Trenčínom 0:0 a zopakovali tak výsledok z jesennej časti. „Pre nás sa v momentálnej situácii každý bod počíta. Stále sa musíme sústrediť iba na seba a bodovať v každom zápase. Ideál je získať tri body, no tentoraz vzhľadom na priebeh zápasu musíme brať aj bod za remízu,“ uviedol stopér, či defenzívny záložník MFK Zemplín Martin Bednár, ktorého teší fakt, že „žlto-modrí“ neinkasovali už 430 minút. „Samozrejme, je to aj o brankárovi Frelihovi, ktorý chytá výborne. Podržal nás aj v tomto zápase, keď chytil penaltu. Nula v počte inkasovaných gólov určite teší, na druhej strane, už druhý zápas v rade sme neskórovali, na čom musíme popracovať,“ pokračuje Martin Bednár.

Zvýšenú motiváciu mal v sobotu útočník MFK Zemplín Matúš Marcin. Ten slávil v deň zápasu s Trenčínom jubilejné tridsiate narodeniny a najkrajším darčekom by bol gól v sieti súpera. Ten aj mohol prísť v samom závere, Marcin ale mieril iba do dobre postaveného brankára Vozinhu, ktorý si druhýkrát na Zemplíne udržal čisté konto. „Vzhľadom na to, že súper mal väčšie gólové šance a nepremenil aj penaltu, s bodom musíme byť spokojní. V druhom polčase sa už čakalo na chyby a paradoxne som jednu mohol potrestať ja gólom. Škoda. Motiváciu som určite mal. Ani nie preto, že mám narodeniny, ale preto, že na zápas sa prišla pozrieť početnejšia rodina. Ešte raz, škoda, že mi nepadol ani jeden gól. Bol by to pekný narodeninový darček,“ uviedol po stretnutí Matúš Marcin. Toho sme sa opýtali aj na sériu Michalovčanov bez prehry, ktorá sa natiahla už na šesť duelov. „Nedostávame góly a tým pádom ani neprehrávame. Práve s tým prišiel tréner Straka, že základom je pevná defenzíva. Stále naháňame Košice. Bude to napínavé možno až do posledného kola. Určite by sme ich v tabuľke chceli dostať pod seba a vyhnúť sa aj baráži.“

Zvýšenú motiváciu v sobotu mohol mať aj tréner František Straka. Ten vlani zviedol na výbornú náročnú rolu, keď zachránil Trenčín v Niké lige, hoci ho preberal v nezávidia hodnej situácii. „Musím povedať, že dobrý stav mužstva tam zostal aj pre túto sezónu,“ zložil poklonu svojmu súperovi Straka. „Čelili sme špičkovému tímu, ktorý rozhodne nepatrí tam, kde je teraz. Keď som videl ich posledný zápas s Banskou Bystricou, mohlo to byť úplne inak, ako prehra 2:4. Vyhrať mohli aj Trenčania. Neboli efektívni, rovnako ako u nás,“ pokračoval Straka. Jeho tím prakticky počas celého duelu ťahal za kratší koniec. Trenčania od úvodu dominovali. Ich najväčším problémom bola koncovka a michalovský brankár Frelih, ktorý sa zaskvel aj v pätnástej minúte, keď zlikvidoval pokutový kop.  „Ukázal svoju kvalitu nielen pri penalte, ale aj pri ďalších pozíciách. Je to základ nášho úspechu. Treba sa ale pozrieť aj na obranu, ako pracuje. Aj tentoraz dokázali eliminovať silné stránky súpera. Dokázali zaťahovať kraje, čo má Trenčín veľmi dobre nacvičené. Nula vzadu ma určite teší. Neinkasovali sme ani minule v Skalici, s čím je spokojnosť, no tam sme mohli vyhrať. Hrali sme organizovane a nakoniec prišla aj šanca, ktorú sme nevyužili,“ uviedol Straka na margo defenzívy svojho tímu, ale aj brankára, ktorý neinkasoval už 430 minút a už iba trinásť minút ho delí od toho, aby vyrovnal doterajší rekord tejto sezóny, ktorý drží skalický brankár Martin Junas.

Ako sme už spomenuli, Zemplínčania si po druhej trénerskej zmene v tejto sezóne výrazne pomohli. Pod Strakovým vedením neprehrali šesť duelov v rade, čím sa dostal z najhoršieho. Síce to matematicky ešte nie je definitívne, keďže sa hrá o osemnásť bodov, trinásťbodový náskok na Zlaté Moravce im de facto bude stačiť na to, aby neobsadili posledné miesto. Aktuálne sa viac môžu sústrediť na to, aby predbehli ešte jedného zo súperov a vyhli sa tak aj náročnej baráži, v ktorej sa jedenásty tím tabuľky stretne s druhým najlepším druholigistom. „Vnímame a sledujeme samozrejme aj výsledky našich súperov. Boli sme veľmi sklamaní po zápase v Skalici, ktorý sme mohli vyhrať. Košice zase vyhrali v Moravciach gólom z nadstaveného času a opäť nám bodovo ušli. Ideme ale krok za krokom. Sústredíme sa hlavne na seba a na to, aby sme bodovali v každom zápase. Musíme ale ísť do každého zápasu s pokorou,“ poznamenal František Straka, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia v sobotu na pôde Banskej Bystrice.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 09.04.2024 17:59:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.