files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na záver MOL ligy výhra Michalovčaniek v Písku

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zakončili púť dvadsiatym druhým ročníkom MOL ligy dvadsiatym víťazstvom. Víťaz spoločnej súťaže vyhral v poslednom 22.kole na pôde Sokol Písek 25:22. Michalovčanky súbojom v Písku ukončili základnú časť MOL ligy. Teraz ich čaká nadstavbová časť o titul majstra Slovenska, kde sa stretnú s HC DAC Dunajská Streda a HK Slovan Duslo Šaľa (program vám prinesieme v najbližších dňoch). Ešte pred štartom nadstavby ale čaká na Michalovčanky semifinálový dvojzápas EHF Európskeho pohára proti lídrovi portugalskej ligy Benfice Lisabon. Prvý duel sa bude hrať v nedeľu 21.apríla v Michalovciach (začiatok o 17.00 hod.), odveta o týždeň neskôr v Portugalsku. 

Súboj posledného kola sa nakoniec nezačal od 15.00 hod., ale až o tri hodiny neskôr, čo poriadne narušilo program a koncentráciu už istého víťaza MOL ligy. Ten ale nenechal nič na náhodu a od úvodu bol lepším tímom. Hneď v úvode premenili pokutové hody Radovičová s Habánkovou, keď sa následne gólovo presadila aj Bačenková, v štvrtej minúte bolo 0:3. Aj v ďalších minútach prvého polčasu si Michalovčanky držali tesné vedenie. Za stavu 6:10 reagovala domáca lavička oddychovým časom. To už nebola na ihrisku hosťujúca Soskyda, ktorá videla za faul červenú kartu. Aj napriek jej absencii Michalovčanky doviedli prvý polčas do víťazného konca, keď po prvej tridsaťminútovke viedli 15:13. Domácim hráčkam sa ihneď v úvode druhého polčasu podarilo zmazať dvojgólové manko a po presnej strele Hauserovej sa prvýkrát v zápase dostali do vedenia, následne sa presadila aj Holanová (17:15). Až potom ukončila trinásťminútovku bez gólu kapitánka Michalovčaniek Patrícia Wollingerová. Popovcová s Klučkovou opäť dostali Iuventu do vedenia, na čo reagovala lavička domáceho tímu oddychovým časom. Po ňom Kompaniecová s Kohučovou dostali Michalovčanky znova do trojgólového vedenia (17:20) a to už udržali až do nervózneho záveru duelu.

Sokol Písek - MŠK Iuventa Michalovce 22:25 (13:15)
Pok. hody: 3/3 - 5/3. Vylúčené: 3 - 8. ČK: Soskyda a Popovcová (obe Michalovce za hrubý faul). Rozhodovali: Fukala a Mohyla (obaja Česká republika). Divákov: 200.
SOKOL: Kržová, Bezpalcová – Hauserová 1, Kocová, Holanová 5, Nosková, B. Velková 2, Korešová 5/3, Indráková 4, A. Velková 1, E. Svobodová, Malcová 1, Bicanová 1, M. Svobodová 2, Stellnerová.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská - Radoviová 4/1, Dvorščáková 1/1, Pejovičová, Dorszová, Popovcová 5, Bačenková 1, Habánková 2/1, Soskydová 1, Kohučová 2, Wollingerová 3, Kompaniecová, Biegerová, Klučková 1, Krivokapičová 2.

.



Uverejnené: 30.03.2024 19:54:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.