files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Viesť sa na priaznivej vlne aj v play-off

Hokejová horúčka začína. V našej najvyššej Tipos extralige štartuje najdôležitejšia časť sezóny – play-off. V ňom má Zemplín opäť zastúpenie v michalovskej Dukle Ingema, ktorá má najvyššie ambície. Po základnej časti druhý tím tabuľky chvíľu čakal na to, koho vyzve vo štvrťfinále. Série kvalifikácie play-off rozhodovali až posledné zápasy, nakoniec im osud prisúdil lanského vicemajstra HKM Zvolen. Séria štartuje na michalovskom ľade už v stredu o 18.00 hod.

Zaujímavá konfrontácia čaká na niekoľkých hráčoch na oboch stranách. Zatiaľ, čo vo Zvolene majú michalovskú minulosť brankár Adam Trenčan a obranca Dávid Mudrák, na tej michalovskej je to útočník Radovan Puliš. „Bude to pre mňa určite špecifickejšia séria. Vo Zvolene som vyrastal, mal som tam veľké úspechy. Pre mňa je to veľká motivácia. Teraz som hráčom Michaloviec a chcem, aby sme postúpili ďalej,“ povedal držiteľ dvoch slovenských titulov s HKM. „Vieme, o čo hráme. Ja sám osobne som už tituly získal a viem, čo to je. Rád by som víťazný pohár získal aj tu,“ nadväzuje Radovan Puliš a ku konfrontácii so Zvolenom 32-ročný útočník pokračuje. „Nečaká nás nič jednoduché. Zvolen má svoju kvalitu. Možno sa im trochu nedarilo v základnej časti, no teraz prichádza play-off, čo je iná súťaž.“ Kým Michalovčania za posledné dva týždne iba trénovali, Zvolenčania majú v nohách náročnú päťzápasovú sériu s Liptovským Mikulášom. „Uvidíme, koho to bude výhoda. To, že sme dlhšie nehrali sa podľa mňa nemusí prejaviť. Dobre sme totiž trénovali a veríme si,“ dodal odchovanec zvolenského hokeja v službách michalovskej Dukly Ingema.

Zápasy play-off zväčša rozhodujú skúsenosti. V michalovskom kádri ich má na rozdávanie stredný útočník Dávid Buc, ktorý patril v lanskom play-off k najväčším ofenzívnym ťahúňom Dukly Ingema. „Uvidíme, či bude našou výhodou, že oni budú mať v nohách náročnú sériu. Aj my sme vlani mali takú sériu a potom sme vyradili Slovan. Uvidíme teda, koľko síl im Mikuláš zobral. Predpokladám veľmi ťažkú sériu s množstvom fyzických súbojov,“ reaguje na otázku ohľadom štvrťfinálovej sérii Buc, ktorý vie, o čom hovorí. „Za tie roky, čo som tu boli so Zvolenom stále ťažké zápasy. Nebude to teraz inak. Myslím si, že budú rozhodovať maličkosti, ktoré verím, že budú na našej strane,“ pokračuje 37-ročný útočník. „Nálada v tíme je fantastická. Mali sme chvíľočku pauzu, ktorú sme vyplnili aj zaujímavým teambuildingom v Tatrách. Ja verím, že nám to pomôže. Každý z nás sa teší a verím, že to bude dobré,“ poznamenal ďalší útočník Samuel Solenský. Aj on čaká s lanským vicemajstrom ťažkú sériu. „Vyberať sme si veľmi nemohli, pretože, čo by sme čelili Zvolenu, Trenčínu, alebo Nitre, bolo by to ťažké. Keď ale chceme vyhrať ligu, musíme zdolať každého. Dôležité bude, ako do série vstúpime. Hráme najskôr dvakrát doma a ja verím, že to zvládneme,“ dodáva Samuel Solenský.

Program štvrťfinálovej série (hrá sa na štyri víťazné zápasy)
1. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Streda 20. marec o 18.00 hod.).
2. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Štvrtok 21. marec o 18.00 hod.).
3. zápas: HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce (Nedeľa 24. marec o 18.00 hod.).
4. zápas: HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce (Pondelok 25. marec o 18.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Streda 27. marec o 18.00 hod.).
Prípadný 6. zápas: HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce (Piatok 29. marec 18.00 hod.).
Prípadný 7. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Nedeľa 31. marec o 18.00 hod.).

Peter Brendza      

.



Uverejnené: 18.03.2024 19:45:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.