files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Labutia extraligová pieseň Humenčanov

Po roku budú hráči HC 19 Humenné opäť účinkovať iba v prvej hokejovej TIPOS SHL. Už štyri kolá pred koncom základnej časti totiž nováčik Tipos extraligy stráca na jedenáste Nové Zámky dvanásť bodov a má aj horšie vzájomné zápasy. O páde Humenčanov z extraligy sa rozhodlo v piatok, kedy doma podľahli práve Novým Zámkom 1:3 a definitívne tak stratili extraligovú šancu aj pre nasledujúci ročník.

Dvanáste miesto je ale pre nováčika extraligy zaslúženým vyústením. Humenčania počas celej sezóny nedokázali vyhrať aspoň tri zápasy v rade a nedokázali tak konštantne zbierať body. Ešte v prvej štvrtine základnej časti spadli na posledné miesto a z neho sa aj napriek obrovskej snahe nedokázali vyštverať. Zakaždým na súperov strácali a keď ich v tabuľke mohli dobehnúť, prišli nečakané domáce zakopnutia. „Naša sezóna bola taká kolísava,“ rozhovoril sa jeden z lídrov ofenzívy Lukáš Handlovský. „Podávali sme striedavé výkony. Jeden zápas sme vyhrali, potom zase prehrali. Nebolo to iba o prehre s Novými Zámkami. Prehrali sme veľa zápasov o gól, či dva. Prehrali sme to svojimi chybami. Vôbec sme nemuseli byť v takej situácii, že keď nevyhráme so Zámkami, vypadneme. Rozhodli skúsenosti, ktoré nám chýbali,“ pokračuje Lukáš Handlovský.  

Humenčanov naspäť do prvej ligy stiahla séria siedmych duelov bez víťazstva. Tú zakončili domácou prehrou v zápase o všetko s Novými Zámkami. „Nebolo to iba o tomto zápase. Teraz to bol pre nás zápas sezóny. Keby sme ho vyhrali, tak sme stále v hre o záchranu, no ako hovorím, nebolo to iba o ňom. Dostali sme sa do dvojgólového manka a potom už bolo náročné vracať sa do zápasu. Problémom bola koncovka. Nemôžeme v takomto dôležitom zápase streliť iba jeden gól. Ako ale hovorím, nie je to iba o prehre s Novými Zámkami. My sme dôležité body stratili už aj predtým. Skrátka, nemali sme sa dostať do situácie, že budeme naháňať súperov v tabuľke a päť kôl pred koncom budeme strácať na jedenástu priečku deväť bodov,“ pokračuje ďalší ofenzívny líder Jakub Linet. Tridsaťjedenročný stredný útočník sa dostal do špecifickej situácie. Kým vlani sa tešil s Košicami zo slovenského titulu, dnes je členom vypadávajúceho tímu. „Minulá sezóna bola krásna a spomienky mi ostanú navždy. Hral som ale v tíme, ktorý má iné ambície, ako Humenné. Teraz to vyšlo tak, že sme vypadli,“ pokračuje Jakub Linet.

Samotný duel odštartovali lepšie Humenčania, ktorí si vytvorili dve čisté gólové šance na otvorenie skóre. Nevyužili ich, nevyužili ani presilovku a potom pykali. Pri vylúčení Jakuba Meliška už hostia dvíhali po strele Prokeša ruky nad hlavu. Rozhodcovia nechali v hre pokračovať a pri najbližšom prerušení si išli pozrieť záznam. Po asi päťminútovom skúmaní prišli na to, že brankár Galimov vykopol puk z Prokešovej hokejky tesne za bránkovou čiarou a uznali tak gól, ktorý ako vidieť z fotografie, nakoniec asi aj bol...

Zdecimovaní domáci inkasovali v prvej tretine aj z hokejky Johnsona. Domáci síce Lukášom Handlovským v druhej časti znížili, bolo to ale málo. Nové Zámky pridali do prázdnej bránky v samom závere tretí gól a definitívne tak poslali Humenčanov do prvej ligy. „Ja som si aj hneď myslel, že to bol gól. Rozhodcovia sledovali situácii na videu a zrejme sa na tomto zhodli takisto,“ povedal strelec prvého gólu Nových Zámkov Radek Prokeš, ktorý k zápasu dodal. „Mali sme výborný začiatok. Dokázali sme to, čo sme chceli. Mali sme dvojgólové vedenie, no potom sme si to skomplikovali. Humenné sa dostalo do zápasu, našťastie sme si to potom uhrali a dosiahli sme to, čo sme pred týmto zápasom aj chceli.“

Počas prvej reprezentačnej pauzy prišlo v Humennom k trénerskej zmene. Ruského trénera Andrija Parfionova nahradil Čech Martin Štrba, pod ktorého vedením družstvo výkonnostne ožilo. Z trinástich doterajších výhier mal Štrba podiel na deviatich. Ani to ale nestačilo na to, aby sa „levy“ udržali v extralige. „Pre mňa to určite je obrovské sklamanie,“ začal svoje hodnotenie český tréner. „Opäť sme doplatili na koncovku. V úvode sme nepremenili dve šance, za čo sme potom pykali. Dostali sme opäť taký gól, aký sme dostali... Ja k tomu nemôžem nič dodať, pretože hodnotenie nejakých ľudí robiť nemôžem hneď po zápase. Či to bol kľúčový moment zápasu, povedať nemôžem, Hralo to určite ale svoju rolu. Súper šiel do vedenie, ukľudnil sa. Nám niečo chýbalo v posledných zápasoch, aby sme to preklopili na svoju stranu. Nebolo to iba o tomto zápase. Do tejto situácie sme sa dostali už skôr,“ pokračuje Štrba, podľa ktorého slov tím nič nebalí. „Máme pred sebou ešte štyri zápasy, v ktorých chceme podať čo najlepšie výkony,“ dodal na záver český lodivod Humenného.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 24.02.2024 09:35:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.