files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretie michalovské dobytie Steel arény

Keby sa zápasy hrali iba v Steel aréne, hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce by možno boli aj na prvom mieste extraligovej tabuľky. V tejto sezóne totiž dokázali Michalovčania vyhrať vo všetkých troch dueloch hraných v druhej najväčšej hokejovej hale na Slovensku. Michalovčania uspeli aj v nedeľňajšom 45.kole Tipos extraligy, keď v Košiciach vyhrali 3:2 a natiahli tak svoju víťaznú šnúru už na šesť zápasov. A keď im pribudne aj očakávané kontumačné víťazstvo z ľadu Trenčína, kde v piatok nehrali kvôli úniku čpavku na štadióne, ich víťazné ťaženie bude mať už číslo sedem...

Aj tretí vzájomný duel v Košiciach sa niesol vo vyrovnanom tóne. Košičania sa dvakrát dostali do vedenia, na čo ale Michalovčania dokázali gólmi Dávida Buca s Radovanom Pulišom odpovedať. A keď Puliš svojim druhým gólom v zápase 81. sekúnd pred koncom preklopil misky váh na michalovskú stranu, domácim už veľa času na vyrovnanie nezostalo. „Bol to veľmi ťažký zápas. Mali sme veľa oslabení, potom aj presiloviek. Som rád, že sa nám podarilo jednu využiť a ubrániť oslabenia,“ uviedol na margo zápasu v Košiciach dvojgólový hrdina Dukly, ktorý sa od svojho novembrového návratu do Michaloviec gólovo trápil. Dva presné zásahy zo Steel arény boli iba jeho druhým a tretím v sezóne. „Ani si nepamätám na sezónu, v ktorej by som takto dlho čakal na góly. Tieto góly ale prišli kedy mali prísť a verím, že týmto budem pomáhať tímu čoraz viac,“ pokračuje 32-ročný útočník.

Michalovskou oporou bol opäť reprezentačný brankár Stanislav Škorvánek. Ten v predošlých dvoch dueloch neinkasoval ani raz. Tentoraz síce dvakrát Košičania našli cestu puku za jeho chrbát, na body im to ale bolo málo. „Určite máme z víťazstva radosť a tá je o to väčšia, že sme rozhodli v samom závere. Určite sme radi za toto víťazstvo, pretože v Košiciach sa body zbierajú ťažko,“ skonštatovala brankárska opora michalovskej Dukly Ingema. „Dôležité bolo, že sme dokázali odpovedať rýchlo na ich vedúce góly. V tretej tretine to už bolo o jednom góle. Nakoniec sa šťastie priklonilo k nám,“ dodal ešte Škorvánek k zápasu v Košiciach.

Zemplínčania tak natiahli svoju víťaznú šnúru už na šesť duelov. Staronový tréner Tomek Valtonen, ktorý sa ujal kormidla pred troma týždňami, ešte do reprezentačnej prestávky vyhral so svojim tímom všetky tri zápasy a v sérii pokračuje aj po nej. „Vyhrávali sme aj predtým ako prišiel. Treba sa na to pozerať ako na komplexnú prácu celého tímu. Dobre zapadol do tímu, predsa je to skúsený kormidelník. Aj my hráči však odvádzame skvelú robotu,“ reaguje na otázku ohľadom víťaznej šnúry po zmene trénera Stanislav Škorvánek. Rovnakého názoru je aj útočník Radovan Puliš. „Tvrdo trénujeme a ukazuje sa to v zápasoch. Tak tomu bolo ale aj predtým. Mali sme ako každé iné mužstvá hluché obdobie. Vyhrali sme päť zápasov, takže výmena trénera asi tímu prospela,“ nadväzuje Radovan Puliš.  Šesť víťazstiev v rade vysunulo Michalovčanov na druhé miesto v tabuľke. Víťaznú šnúru ale ťahá aj líder súťaže z Popradu, ktorý vyhral už jedenásťkrát v rade. Keď oba tímy zvládnu svoje piatkové zápasy, potom sa jedna séria v Michalovciach v nedeľu skončí, keďže Dukla privíta na svojom ľade práve „kamzíkov“. „Sme všetci radi, že sme v hre aj o prvé miesto a dokedy bude šanca, budeme o ňu bojovať. Michalovce ešte ani raz neskončili základnú časť na prvej priečke a to chceme teraz zmeniť,“ odpovedá na otázku možnosti prvého miesta Radovan Puliš. „Cieľ bude s nimi vyhrať a potom sa uvidí. Stále by sme strácali nejaké body. Ako hovorím, uvidíme, čo bude, ale dôležitejšia časť nás ešte len čaká,“ reaguje Stanislav Škorvánek, ktorý naráža na fakt, že po konci základnej časti príde nová súťaž, ktorá rozhodne o všetkom – play-off.

  

Valtonen: Som hrdý na to, že môžem trénovať tento tím

Michalovčania v zápase v Košiciach ukázali obrovskú vôľu po víťazstve. Nezlomili ich viaceré oslabenia, ani dva góly v ich sieti. „Práve to bolo v zápase dôležité, že sme dokázali rýchlo odpovedať na ich góly. Stále som veril, že to môžeme vyhrať a natiahnúť svoju víťaznú sériu aj v ďalšom stretnutí,“ uviedol michalovský tréner Tomek Valtonen, ktorý po nástupe ku kormidlu vyhral všetkých päť zápasov v riadnom hracom čase. „Ja osobne neverím na zázraky. Máme výborne poskladaný tím. Každý hráč vie, čo má na ľade robiť. Nejaké veci sme po našom príchode zmenili. Darí sa nám a snáď budeme vyhrávať aj ďalej. Osobne som hrdý na to, že môžem trénovať takýto výborný tím. Opakujem, máme výborné mužstvo a všetci veríme, že budeme vyhrávať aj naďalej,“ dodal Valtonen.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 19.02.2024 15:16:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.