files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do jarnej časti s cieľom hrať Niké ligu aj v desiatej sezóne v rade

Ešte ani raz v priebehu ôsmych sezón, čo boli futbalisti MFK Zemplín v najvyššej Niké lige sa nestalo, aby po jeseni nemali na svojom konte ani jedno víťazstvo. Až prišla deviata sezóna, v ktorej sa tak stalo. Jediným šťastím pre nich je fakt, že rovnako dopadli aj Zlaté Moravce, ktoré majú po jeseni v tabuľke o dva body menej. Michalovčanov však čaká v jarnej časti náročný boj o záchranu, ktorý absolvujú v nadstavbovej časti už po štvrtýkrát v rade.

Zemplínčania vedomí si ťažkej situácie zabojovali na transferovom poli a do kádra priviedli až piatich nových hráčov. K tímu trénera Petra Struhára sa pripojili gruzínsky stopér Tornike Dzocenidze, ukrajinský krajný bek Vladyslav Veremiejev, uruguajsky ofenzívny stredopoliar Enzo Arevalo, španielsky stredopoliar Samuel Ramos a na hosťovanie z Dunajskej Stredy prišiel aj grécky kanonier Ioannis Niarchos. Získané posily by mali byť predzvesťou lepšej druhej polovice sezóny, ktorú Zemplínčania štartujú už túto sobotu v Podbrezovej. „S prípravou ako takou sme spokojní. Po dvoch týždňoch v domácich podmienkach sme absolvovali kvalitné sústredenie v Turecku, za čo sa chcem vedeniu klubu poďakovať. Sústredenie splnilo účel aj v tom, že sa utužil káder,“ uviedol na margo krátkej niečo vyše mesačnej prípravy tréner Peter Struhár, ktorý k zmenám v kádri, ktorý opustila taktiež pätica hráčov dodal. „Na príchodoch sme spolu s vedením klubu tvrdo pracovali. So zmenami v kádri sme taktiež spokojní. Okrem pätice nových hráčov som rád, že zmluvu predĺžil aj brankár Frelih a z hosťovania sa vrátil aj obranca Sova. Viacerí z tých hráčov, ktorí k nám prišli, boli už aj odskúšaní v našej lige. Vieme teda o ich kvalitách.“

Kým pred štartom predošlých jarných častí Michalovčania hovorili aj o postupe do nadstavby o titul, tentoraz majú jasný cieľ nižšie. „Chceme zachrániť ligu a urobíme preto všetko. Druhým cieľom je čo najskôr vyhrať ligový zápas. To sa nám na jeseň nepodarilo. Verím, že v jari vyhráme čím skôr. K tomu musíme zlepšiť efektivitu zakončenia a začať dávať viac gólov. Potrebujeme, aby to nebolo iba o Matúšovi Marcinovi, ktorý nás gólovo ťahal na jeseň,“ dodal ešte michalovský lodivod.

Do tímu sa po operácii zlomenej kľúčnej kosti vracia kapitán a jeho duša Igor Žofčák. Štyridsaťročný nestarnúci stredopoliar sa už na návrat na trávnik po viac ako štyroch mesiacoch teší. „Konečne som v šatni medzi chlapcami,“ zasmial sa dlhoročný michalovský kapitán a líder kabíny. „Je ťažké, keď ste na tribúne a nemôžete tímu pomôcť. Som veľmi rád, že som späť. Verím, že zdravotne bude všetko ok a pomôžem klubu k hlavnému cieľu, ktorým je záchrana ligy. Kvalita v kádri rozhodne je. Ja verím, že keď veci z tréningu prenesieme aj na ihrisko, nebojím sa o to, aby sme na víťazstvo čakali ešte dlho.“ Michalovský kapitán má motiváciu navyše. Môže sa stať prvým hráčom v Niké lige, ktorý strelí gól v čase, keď už má štyridsať rokov. „Ja sa tým ani netajím, no v prvom rade chcem pomôcť tímu. Urobím maximum preto, aby sme boli úspešní. Keď by sa mi podarilo streliť víťazný gól, veľmi by ma potešil,“ dodal Igor Žofčák.

Káder Michalovčanov ešte nemusí byť uzavretý. V strede týždňa mal pricestovať aj ofenzívny stredopoliar Filip Lesniak, z jeho príchodu ale vraj už zišlo. Aj napriek tomu podľa slov člena predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Jána Sabola môže prísť ešte k nejakému posilneniu. „Osobne som spokojný s posilnením kádra. Snažili sme sa mužstvo posilniť tak, aby tu nebolo všetko nové, ale aby sme tu doniesli hráčov, ktorí už v lige hrali. Mám ešte takú predstavu, aby sme tu zohnali ešte jedného rozdielového hráča. Zatiaľ sme ho nenašli, keď sa tak stane, určite sa pokúsime ho sem priniesť. V podstate je ale mužstvo doplnené dobre a som presvedčený o tom, že máme na to, aby sme skončili na desiatom mieste a vyhli sa tak nielen poslednému miestu, ale aj miestu zaručujúcemu baráž o Niké ligu,“ poznamenal dlhoročný člen predstavenstva MFK Zemplín Michalovce.

Káder do jarnej časti
Brankári: Žiga Frelih (Slovinsko), Benjamín Száraz.
Obrancovia: Polydefkis Volanakis (Grécko), Daniel Magda, Saša Marjanovič (Srbsko), Filip Vaško, Lukáš Šimko, Henry Franck Bahi (Guinea), Tornike Dzotsenidze (Gruzínsko), Vladyslav Vermieiev (Ukrajina).
Stredopoliari: Juši Šimamura (Japonsko), Igor Žofčák, Usman Issa Adekunle (Nigéria), Lukáš Jánošík, Enzo Mauro Arevalo Acosta (Uruguaj), Artúr Musák, Roman Karasiuk (Ukrajina), Samuel Antonio Ramos Linares (Španielsko), Martin Bednár, Stanislav Danko, Abdul Zubairu (Nigéria).
Útočníci: Matúš Marcin, Ioannis Niarchos (Grécko), Gino Ronald van Kessel (Kapverdy).

Prišli: Ioannis Niarchos (DAC Dunajská Streda, hosťovanie), Enzo Mauro Arevalo Acosta (MFK Dukla Banská Bystrica), Samuel Antonio Ramos Linares (Las Palmas, Španielsko), Tornike Dzotsenidze (Dola Gori, Gruzínsko),  Vladyslav Vermieiev (FK Jelgava, Litva).

Odišli: Matúš Ružinský, Christián Steinhubel, Pape Mendes (všetci predčasné ukončenie zmluvy), Daniel Pavúk (Tatran Prešov), Michal Jeřábek (ukončenie zmluvy).

Realizačný tím: Peter Struhár (hlavný tréner), Patrik Durkáč (asistent trénera), Maroš Ferenc (tréner brankárov), Gabriel Csörgö (kondičný tréner), Dávid Gubaňar (vedúci mužstva), Vladimír Rusnák (športový riaditeľ), Marek Mager (masér), Veronika Dolutovská (fyzioterapeutka)

Peter Brendza

.



Uverejnené: 09.02.2024 15:04:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.