files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martina Popovcová ďalší rok v MŠK Iuventa

Kridelníčka MŠK Iuventa Michalovce a slovenskej reprezentácie Martina Popovcová ostáva na Zemplíne aj ďalší rok. S vedením aktuálneho lídra MOL ligy sa dohodla na predĺžení spolupráce až do leta 2025. Súčasná zmluva jej končila toto leto.

Odchovankyňa prešovskej hádzanej je v Michalovciach od sezóny 2020/21. Postupne si nevybojovala iba miesto v základnej zostave MŠK Iuventa, ale aj slovenskej reprezentácii. Spolu s ňou sú v prvom tíme aj ďalšie dve „Prešovčanky“ Alena Dvorščáková s Dorotou Bačenkovou, v staršom doraste má Iuventa aj talentované Emu Lukáčovú a Tamara Geffertovú. „Sme v klube všetci radi, že „Popi“ s nami predĺžila zmluvu o ďalší rok. Je to hráčka, ktorá má na to ísť do zahraničia. Keďže ale chce dokončiť vysokú školu, je to logické vyústenie, že naša spolupráca bude pokračovať aj v ďalšej sezóne. Pre nás je to určite dôležitá hráčka. Podáva stabilné výkony. Vrátila sa do formy, ktorú mala pred operáciou ramena. Ja verím, že nám svojimi výkonmi pomôže k dosiahnutiu stanovených cieľov, ktoré máme v tejto sezóne a budeme mať aj v tej nasledujúcej,“ uviedla na margo predĺženia zmluvy s Popovcovou športová riaditeľka MŠK Iuventa Michalovce Helena Aspridu.

Martina Popovcová svojimi výkonmi v tejto sezóne pomohla Zemplínčankám do štvrťfinále EHF Európskeho pohára a takisto aj na prvé miesto v MOL lige. Aktuálne je v nej najlepšou strelkyňou tímu, keď zaznamenala 69 gólov. „O rozhodnutí ostať tu sme sa bavili s vedením klubu už dlhšie. Jedným z faktorov, ktorý ma presvedčil bola vysoká škola. Rada by som dokončila inžinierske štúdiom, v čom ma Iuventa podporila. Samozrejme, opustiť super kolektív, ktorý má našliapnuté na výborné výsledky, by bolo veľmi ťažké. Je mi jasné, že to raz príde, no stále mám pocit, že tu ešte niečo musím odovzdať a možno aj pomôcť mladšej generácii,“ poznamenala čerstva držiteľka bakalárskeho titulu. „Ciele v Iuvente sú každý rok najvyššie. Určite by som bola rada, keby sa nám v tejto sezóne podarilo vyhrať MOL ligu a dostať sa do finále európskeho pohára. Vlani nám k tomu chýbal iba jeden gól. Chceme byť úspešné aj v boji o Slovenský pohár a samozrejme, chceme vrátiť titul do Michaloviec,“ dodala Martina Popovcová.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 08.02.2024 14:55:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.