files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Korenčíkov návrat do Michaloviec

HK Dukla Ingema Michalovce sa s vedením HC Slovan Bratislava dohodli na predčasnom ukončení hosťovania Mareka Korenčíka a Jána Marcinka. Po reprezentačnom zraze vo Zvolene, kde Korenčík odohrá v stredu a vo štvrtok s výberom Craiga Ramsayho dva prípravné zápasy proti Nemecku, sa koncom týždňa pripojí k tímu v Michalovciach a k dispozícii by mal byť už na stredajší domáci duel s Nitrou (14.február o 17.00 hod.).

Dvadsaťštyriročný Marek Korenčík sa vrátil v lete na Slovensko po ôsmich rokoch. Štyri sezóny strávil vo švédskej Lulei, kde hral v mládežníckych kategóriách, ďalšie štyri pôsobil za morom v súťažiach NCAA a ECHL. Za Michalovce odohral štyri zápasy, v ktorých strelil jeden gól. V závere októbra minulého roka odišiel na hosťovanie do Slovana Bratislava, ktoré malo byť najskôr do konca roka. Účastník troch mládežníckych majstrovstiev svete (predstavil sa raz na MS do 18 rokov, dvakrát na MS do 20 rokov) ale v Bratislave ostal ešte o mesiac a pol dlhšie. Za Slovan odohral 32 duelov, v ktorých strelil tri góly a pridal aj sedem asistencií. Slovensko reprezentoval na decembrovom Kaufland Cupe v Bratislave a v tíme trénera Craiga Ramsaya je aj v týchto dňoch, kedy Slovensko bude vo Zvolene čeliť v dvojzápase Nemecku.

O tri roky mladší Ján Marcinko prišiel do Michaloviec v závere roka 2023. Za Duklu odohral jeden zápas na začiatku januára v Humennom, kde Michalovce vyhrali 1:0 po predĺžení. Predtým si na svoje konto pripísal aj dva zápasy za extraligový Slovan, pätnásťkrát sa v drese Modrých krídel predstavil v TIPOS SHL. Pred pôsobením v Bratislave hrával vo vtedy ešte prvoligovom Humennom. 

.



Uverejnené: 07.02.2024 13:47:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.