files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pätica zimných posíl MFK Zemplín Michalovce

Michalovský MFK Zemplín čaká náročná jarná časť. Zemplínčania totiž po prvýkrát odkedy sú v Niké lige na jeseň nevyhrali ani raz. V osemnástich dueloch zaznamenali akurát šesť remíz. Aj preto im po jeseni patrí v tabuľke predposledné jedenáste miesto a na jar ich čakajú náročné záchranárske práce. Vedenie klubu muselo na aktuálny stav reagovať. Do kádra pribudlo päť legionárov, rovnaký počet hráčov aj odišiel. My sme sa na zmeny v kádri pozreli bližšie v nasledujúcich riadkoch.

Čo sa týka odchodov, v kádri už nepokračuje brankár Matúš Ružinský a ofenzívny stredopoliar Christián Steinhubel. Na ukončení zmluvy sa Michalovčania dohodli aj s útočníkom Danielom Pavúkom, no a v tíme skončil i ofenzívny stredopoliar Pape Mendes z Bissau, majúci aj portugalský pas. Zmluva skončila aj stopérovi Michalovi Jeřábkovi, ktorý sa na pokračovaní v tíme s vedením klubu nedohodol. Naopak, aj v jarnej časti sa tréner Struhár bude môcť spoľahnúť na slovinského brankára Žigu Freliha. Ten prišiel v závere jesene a ihneď zastal pozíciu jednotky v bráne. Dohoda do konca roka sa u neho zmenila na dohodu do konca sezóny. V tíme pokračuje aj Igor Žofčák, ktorý sa vrátil po zlomenine kľúčnej kosti, no a novú zmluvu podpísal aj najlepší jesenný strelec, šesťgólový Matúš Marcin.

Obranné rady Zemplínčanov posilnili Tornike Dzotsenidze a Vladyslav Veremiejev (foto: Róbert Andrejov)

Stred obrany Michalovčanov vystužil 24-ročný Gruzínec Tornike Dzotsenidze. Ten naposledy hrával v tíme FC Dila Gori, s ktorým si zahral v lete aj v pohárovej Európe. Za Dilu Gori odohral všetkých šesť zápasov v predkole Európskej konferenčnej ligy. V prvom predkole sa podieľal aj na vyradení Dunajskej Stredy. Proti DAC odohral oba zápasy, zaknihoval v nich dve asistencie. Zadné rady žlto-modrých vystužil aj ukrajinský krajný obranca, či stopér Vladyslav Veremiejev. Dvadsaťpäťročný obranca na jeseň pôsobil v litovskom FK Jelgava, kde ho viedol bývalý tréner Michalovčanov Jozef Škrlík.  

Posilou do ofenzívy je Urugajčan Enzo Arevalo

Zemplínčania sa posilnili hlavne v ofenzíve, kde prišli traja hráči poškuľujúci po základnej zostave. Prvou oznámenou posilou bol uruguajský stredopoliar Enzo Arevalo Acosta. Dvadsaťsedemročný rodák z Montevidea, ktorý v minulosti hrával aj za švajčiarsky Sion, bol na Slovensku už v roku 2019. Najskôr mal v úmysle prísť do Michaloviec, kde bol v zime na skúške, no neuspel. Následne sa cez Poprad, a Podbrezovú dostal do Talianska, kde hrával za tímy FCD Montemilleto a US Agropoli znova na Slovensko. V lete podpísal zmluvu s Banskou Bystricou, kde patril medzi ofenzívnych ťahúňov tímu. V šestnástich jesenných dueloch zaknihoval štyri góly.  O góly v sieti súperov by sa mohol starať aj grécky útočník Ioannis Niarchos, ktorý prišiel na hosťovanie z Dunajskej Stredy. Dvadsaťjedenročný rodák z Atén je na Slovensku už tretí rok. Najskôr zaujal v Senici, potom aj v Zlatých Moravciach.

Michalovčanov posilnil aj španielsky ofenzívny stredopoliar Samuel Ramos. Dvadsaťtriročný rodák zo Santa Cruz de Tenerife naposledy hrával v treťoligovom Las Palmas. V príprave strelil rovnako ako Niarchos päť gólov.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 05.02.2024 20:49:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.