files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po majstrovi vynulovali aj vicemajstra

Aj keď sa na vedenie michalovskej Dukly Ingema po pondelkovej výmene trénera zvrhla obrovská dávka kritiky, hráčom zrejme zmena pomohla. Po stredajšej výhre v dohrávke 33.kola Tipos extraligy nad majstrom HC Košice 3:0 totiž v piatok rovnakým výsledkom zdolali aj vicemajstra HKM Zvolen a dostali sa na tretie miesto v tabuľke. Nový tréner Tomek Valtonen navyše so svojim tímom ešte neinkasoval, keď bol v piatok opäť jeho najlepším hráčom brankár Stanislav Škorvánek.

Fínskemu kormidelníkovi s poľskými koreňmi vyšiel výborne úvodný ťah, keď na prvú formáciu Zvolena poslal svoju štvrtú. Tá sa dokonca gólovo presadila, keď už po 32.sekundách skóroval Dávid Buc. Tento gól Michalovčanom vlial na hokejky potrebný pokoj a prakticky počas celého priebehu zápasu boli lepším tímom. V jedenástej minúte využil presilovku Daugavinš a keď v bránke čarovali obaja brankári, na ďalší gól si diváci počkali až do samého záveru. Michalovské víťazstvo pečatil Mathew Santos. „Som veľmi spokojný. Hráči opäť podali dobrý výkon, ale oba tímy hrali dobre. Výborne zachytali brankári. Pre nás bol nesmierne dôležitý prvý gól.  Dôležité bolo, že v tretej tretine sme mali dlhé točenie v súperovom pásme. Nepustili sme ich do tlaku. Za svoj tím môžem povedať, že som hrdý na nepoddajnosť, akú chlapci predviedli,“ uviedol tréner Tomek Valtonen, ktorý v pondelok nahradil na tomto poste Petra Kúdelku.

Michalovský tréneri museli v obrane riešiť ďalšiu dieru. Po Pišojovi, Cibákovi a Acolatsem sa totiž v stredu zranil aj ďalší bek Sebastián Jasečko. V obrane tak musel opäť nastúpiť aj obranca Jakub Suja. „Mali sme výborný vstup do zápasu. Dali sme dva góly a mohli sme pridať aj ďalšie. V ďalších minútach sme si to umne postrážili,“ rozhovoril sa ďalší obranca Adam Drgoň. „Dobre sme na nich vybehli. Mali ťažké nohy po ceste, čo sme chceli využiť. Keď budeme takto pokračovať a budeme takto agresívne pristupovať k súperom, tak to bude mať s nami každý ťažké,“ pokračuje útočník Marek Valach. Obaja michalovský hráči vyzdvihli svojho spoluhráča v bránke Stanislava Škorvánka. Ten po Košiciach nedovolil skórovať ani Zvolenu. „Má obrovské sebavedomie a opäť nás výrazne podržal,“ podotýka Adam Drgoň a na jeho slová nadväzuje aj Marek Valach. Ten na otázku, že svojmu brankárovi pomohli k ďalšej nule rázne odpovedal. „Nie mi jemu, on nám každý zápas pomáha. Je to neskutočný brankár. Obrovský profesionál. To ako pracuje mimo ľadu, či na ľade. Gól sa mu nedá dať na tréningu, nieto ešte v zápase.“

Vzhľadom na stredajší a piatkový duel sa zdá, že Michalovčanom trénerská zmena pomohla. Nový herný štýl im výrazne pridal na pohybe a agresivite, keď napádajú súperov už v jeho obrannom pásme. „Je pravdou, že hráme trochu inak,“ reaguje Marek Valach. „Sme profesionáli. Povedali sme si nejaké veci medzi sebou. Musím povedať, že sme tu neskutočne dobrá partia a trénerskú zmenu sme zobrali ako profesionáli. Zmenili sme to hlavne tým, že k súperom pristupujeme agresívnejšie. Získavame viac pukov v útočnom pásme a nehráme až toľko v obrannom pásme,“ pokračuje Marek Valach. Michalovčania chcú tento týždeň zavŕšiť tretím víťazstvom. V nedeľu sa predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi, ktorá v piatok prišla o prvé miesto v tabuľke. „Či majú nejakú krízu, na to sa nepozeráme. My si ideme do Spišskej po tri body,“ rázne dodal na záver Adam Drgoň.  

Peter Brendza (foto: Tomáš Feigl)

.



Uverejnené: 03.02.2024 12:05:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.