files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Veľká sála mestského kultúrneho strediska v novom šate

Mestu Michalovce sa minulý rok podarilo získať externé finančné prostriedky vo výške 200 tisíc eur na realizáciu rekonštrukcie mestského kultúrneho strediska.

Mestské kultúrne stredisko Michalovce je miestom, kde sa sústreďujú kultúrne a spoločenské podujatia či aktivity, a tieto priestory slúžia aj ako kinosála kina Centrum. Mestu sa podarilo uspieť v žiadosti o nenávratný finančný príspevok v rámci Výzvy na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií, ktorú vyhlásilo Ministerstvo kultúry SR, a na realizáciu projektu Modernizácia veľkej sály Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach získalo 200 tisíc eur. Spolufinancovanie mesta je vo výške približne 40 330 eur. „Modernizácia priestorov a vybavenia kultúrneho stánku bola už nevyhnutná. Predchádzajúce rekonštrukcie prebehli v rokoch 1996, 2006 a 2008. Týkali sa premeny spoločenskej sály na divadelnú, výmeny podlahovej krytiny a sedadiel (počet sa zvýšil z 350 na 431), vytvorenia druhého vstupu na javisko či rekonštrukcie kompletného zázemia vo vestibule i postupnej debarierizácie celého objektu,“ informuje samospráva v tlačovej správe.

Pokrok a vývoj sa týkajú všetkých oblastí a nie je tomu inak ani v kultúre. Aj tu sa neustále zvyšujú požiadavky na ekonomickú, kvalitatívnu a spoľahlivú prevádzku javiskových technológií. Získané finančné prostriedky boli použité na modernizáciu priestorov veľkej sály, vrátane technického i technologického vybavenia. „Veríme, že návštevníci, účinkujúci i zamestnanci MsKS ocenia novú osvetľovaciu techniku, látkové vybavenie javiska, elektrický koľajnicový systém, motorické javiskové ťahy a novú projekciu v podobe vysokovýkonného projektora s technológiou „laser phosphor“, ktorá spĺňa potreby moderných videoprojekcií a scénického svietenia. V rámci zlepšenia úrovne hygienických štandardov kultúrnej inštitúcie boli pri jednotlivých vstupoch inštalované dezinfekčné stojany,“ pokračuje samospráva. Táto modernizácia prinesie zníženie prevádzkových nákladov súvisiacich so zastaraným technologickým vybavením, lepšiu technickú vybavenosť ako i kvalitnejšie javiskové osvetlenie. Zlepší sa estetická, akustická a vymedzovacia funkcia látkového vybavenia javiska, čo sa pretaví do vylepšenia celkového dojmu zo sály a nové hygienické zariadenia na dezinfekciu zlepšia ochranu návštevníkov a pomôžu zamedziť šírenie vírusových ochorení. Pri príprave samotného projektu sme zohľadňovali nasledujúce aspekty: kvalitatívne hľadisko pre oblasť profesionálnej sféry (divadelné predstavenia, koncerty a iné kultúrnospoločenské akcie), ekonomické hľadisko (úspora energií), časové hľadisko (dlhá životnosť‘ technológii), funkčné hľadisko (novodobé funkcie, rýchlejšie programovanie, riadenie a obsluha technológií) a ekologické hľadisko (LED zdroje neobsahujú ťažké kovy). Naše mestské kultúrne stredisko je priestorom pre kultúrne a spoločenské aktivity a vo výraznej miere prispieva k rozvoju kultúry nielen v našom meste, ale i v regióne. Realizáciou projektu sa kvalita poskytovaných služieb ešte zvýši.

.



Uverejnené: 31.01.2024 13:36:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.