files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s novým útočníkom, prichádza Josh Wilkins

Najnovšou akvizíciou v kádri michalovskej Dukly Ingema je 26-ročný americký útočník Josh Wilkins. Ten prichádza vystužiť ofenzívne rady Dukly, ktorým momentálne kvôli zraneniu v hornej časti tela chýba ďalší americký útočník, najlepší tohtosezónny michalovský strelec Chase Pearson.

Do Michaloviec prichádza z tímu Carolina Stingrays, kde v tejto sezóne v 37 zápasoch zaznamenal 37 bodov za 20 gólov a 17 asistencií. Skúsenosti má aj z AHL, kde odohral 81 zápasov. Pre rodáka zo Severnej Karolíny to bude druhý angažmán v rámci Európy. V sezóne 2021/22 pôsobil v druhej najvyššej švédskej súťaži v tímoch Vasterviks IK a HC Vita Hasten.

V tíme trénera Petra Kúdelku je Wilkins už deviatym legionárom. Zaradí sa tak k americkému obrancovi Sennovi Acolatsen, lotyšskému obrancovi Kristofersovi Bindulisovi a jeho krajanom útočníkom Kasparsovi Daugavinšovi a Patriksovi Zabusovsovi (kontrakt má do konca januára). V tíme je aj momentálne zranený americký útočník Chase Pearson, či ďalší traja kanadskí útočníci – Mathew Santos, Max Newton a Mitchell Heard. „Mužstvo sme pred koncom základnej časti a pred play-off chceli posilniť o kvalitného zahraničného útočníka, ktorý dokáže tímu pomôcť pri momentálnom zranení Chasea Pearsona, na ktorého návrat do zostavy stále čakáme. V Joshovi sme našli hráča, ktorý dokáže hrať na pozícii krídla, ale aj centra. V kontakte sme boli už v lete a som rád, že sa nám ho podarilo podpísať v tejto časti sezóny, kedy je trh s hráčmi prázdny. Veríme, že Josh do tímu prinesie kvalitu a produktivitu z predchádzajúceho pôsobiska a pomôže nám naplniť ciele, ktoré sme si dali pred začiatkom sezóny,“ povedal na margo príchodu amerického útočníka športový manažér Dukly Marek Mašlonka. My dodajme, že Wilkins by sa mal k mužstvu pripojiť už v pondelok a v stredu v prípade, že sa podarí vybaviť všetky administratívne záležitosti, by mohol aj nastúpiť v dohrávanom zápase 33.extraligového kola s Košicami (začiatok o 17.30 hod.). 

.



Uverejnené: 28.01.2024 14:34:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.