files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Každým krokom bližšie k stanovenému cieľu

Kým v závere roka 2023 mali hokejisti HK Steel Team Trebišov po sérii deviatich duelov bez víťazstva starosti so záchranou v TIPOS SHL, v tom novom sa im darí podstatne viac. Trebišovčania sa vyhrabali z najhoršieho a každým zápasom sú bližšie k záchrane v prvej lige. V piatok doma pokorili vo výbornom zápase v tabuľke druhý Prešov 4:3 po samostatných nájazdoch a dvanástej Rimavskej Sobote sa vzdialili už na jedenásť bodov, čo je deväť kôl pred koncom základnej časti dobrý signál k tomu, že nováčik uháji prvoligovú príslušnosť aj pre sezónu 2024/25. Navyše, stále je v hre aj o čerešničku na torte v podobe vyraďovacej časti, do ktorej postupuje prvých desať tímov...

Trebišovčanom síce nevyšiel úvod duelu s Prešovom, keď rýchlo prehrávali 0:2, následne ale podali jeden z najlepších výkonov v sezóne. Ešte v prvej tretine sa im podarilo gólmi Romanova s Vargom vyrovnať a v tretej sa dokonca dostali do vedenia po presnej strele Samuela Nagyho. Hosťom sa síce podarilo ešte dostať duel do predĺženia, v nájazdoch ale mali viac šťastia „oceliari“. Tí dokonca mohli vyhrať aj za tri body, v poslednej desaťminútovke ale nevyužili tri presilové hry... „Nás toto víťazstvo nesmierne teší. Som rád, že sme Prešovu oplatili prehru z minulého domáceho duelu, keď tu vyhral po samostatných nájazdoch,“ rozhovoril sa tréner HK Steel Team Dušan Kobeľa. „Nemali sme ideálny štart do zápasu. Ani nevieme ako a prehrávali sme 0:2. Potom sme sa ale vzchopili. Pomohli nám presilovky, po ktorých sme sa dostali do zápasu. Bolo dôležité, že sa nám podarilo vyrovnať ešte v prvej tretine. Potom to už bolo kto z koho. Sme všetci radi za dôležité dva body, no mohli sme získať aj tri,“ pokračuje Kobeľa, ktoré zjavne narážal na nevyužité presilovky zo záveru tretej tretiny.

Body v poslednom období Trebišovčania zbierajú postupne a prejavuje sa to aj v tabuľke. Aktuálne im patrí desiate miesto a na prvú šestku strácajú iba štyri body. Rovnaký náskok majú aj na prvé nepostupové miesto do play-off, ktoré okupuje Trnava, no a na Rimavskú Sobotu majú náskok spomenutých jedenásť bodov. „Každým zápasom sa viac približujeme k play-off, čo je náš cieľ,“ spomenul v pozápasovom rozhovore strelec tretieho gólu Samuel Nagyho, ktorého úspešný nájazd bol označený ako víťazný a z duelu s Prešovom teda vyšiel s dvoma gólmi. „Pre nás bol zápas s Prešovom nesmierne dôležité. V stredu sme vysoko prehrali v Poprade a túto prehru sme chceli odčiniť. Možno aj preto sme rýchlo prehrávali 0:2, no dostali sme sa do zápasu. Ukazuje to aj veľkosť nášho tímu, že sa dokážeme proti takémuto súperovi ako je Prešov vrátiť do zápasu. Ukázali sme veľký charakter. Ako hovorím, chceli sme odčiniť stredajšiu prehru, čo sa nám podarilo. Sme za to strašne radi. Mohli sme to ukončiť aj v tých presilovkách v závere tretej tretiny. Bolo dobré, že sme neurazili šťastenu ich nevyužitím a v nájazdoch sme rozhodli o dôležitom bode pre nás,“ pokračuje Samuel Nagy.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 28.01.2024 10:24:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.