files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Piaty pokus priniesol víťazstvo. Zemplínske derby prvýkrát korisťou levov

Doterajšie štyri hokejové zemplínske derby v najvyššej extralige boli korisťou michalovskej Dukly Ingema. „Líškam“ sa podarilo loviť aj dvakrát v revíre humenských „levov“. Piaty pokus im už ale nevyšiel. Humenčania dokonale vyplienili michalovský štadión a po výhre 5:1 v 39.extraligovom kole patrí hokejový Zemplín prvýkrát im.

Humenčania využili črtajúcu sa krízu Michalovčanov. Tí ukázali, že ich forma z konca roka 2023 je preč a nový rok ich v nej už nezastihol. Veľa ukázal už duel s Novými Zámkami, Humenčania ale zvíťazili v Michalovciach ešte presvedčivejšie. V úvode umne takticky čakali na šance, ktoré v závere prvej tretiny chladnokrvne využili Lapšanský s Pereskokovom a po ďalšom góle ruského útočníka v druhej tretine už naplno prebrali opraty zápasu do svojich rúk. Kým Michalovčania sa po piatku znova dostávajú do krízy, hráči posledného tímu tabuľky opäť raz rozdúchali plameň extraligovej záchrany. „Za víťazstvo sme všetci radi. Nemali sme v tejto sezóne nejako špeciálne zápasy s Michalovcami a tentoraz sme to chceli prelomiť. Konečne sa nám ich podarilo zdolať,“ povedal po stretnutí strelec dvoch gólov Adam Lapšanský. Humenčania si po výhre v Michalovciach priblížili brehy záchrany. Aktuálne strácajú na predposledné Nové Zámky štyri body. „Do konca základnej časti je ešte jedenásť zápasov a teda sa hrá o dosť bodov. My nepozeráme na nikoho, iba na seba. Čím viac budeme podávať takéto výkony, ako v Michalovciach, tým to bude pre nás lepšie,“ pokračuje Adam Lapšanský.

Zemplínske derby doteraz zakaždým patrilo Michalovčanom. Tým sa podarilo vyhrať aj v zápasoch, v ktorých neboli lepším tímom. „Ja som rád, že sa tentoraz šťastie priklonilo aj na našu stranu. Chcel by som pochváliť celý svoj tím. Išli sme do zápasu s určitým plánom, ktorý chlapci naplnili. Odmenou pre nich sú tri body,“ začal svoje hodnotenie tréner HC 19 Humenné Martin Štrba. Prvé humenské víťazstvo kalí jedine fakt, že bodovali aj predposledné Nové Zámky, ktoré prehrali vo Zvolene 3:4 po predĺžení. Do poslednej štvrtiny základnej časti tak Humenčania idú so štvorbodovou stratou na predposlednú priečku. „My sa nepozeráme na Zámky, pozeráme sa na seba. Musíme ísť od zápasu k zápasu s jasným cieľom - každý vyhrať. Ako to dopadne, to už je vo hviezdach,“ pokračuje Štrba. Na druhej strane, prvé víťazstvo nad Michalovcami môže Humenčanom priniesť na hokejky potrebný impulz. „Každé víťazstvo nad silným súperom by malo byť impulzom pre tím. My sme s Michalovcami odohrali dobré zápasy aj predtým. Chýbalo nám akurát šťastie, ktoré sme tentoraz mali,“ vrátil sa humenský tréner ešte k potrebnej výhre v zemplínskom derby.

Naopak, do výsledkovej a hernej krízy sa znova dostávajú Michalovčania. Preč je ich víťazné ťaženie z konca roka 2023. Začiatok nového ich nezastihol v optimálnej športovej forme a na ich hokejkách chýba aj pohoda. „Zápas s Humenným sa hodnotí veľmi ťažko,“ začal jediný strelec michalovského gólu obranca Martin Bodák. „V úvode sme síce mali dosť šancí, potom im ale vyšli prečíslenia a dostali sa na koňa. Momentálne sa nám v koncovke nedarí. Dostávame sa síce do šancí, naše zakončenie je ale bezzubé. Prehra nás mrzí, no musíme ísť ďalej,“ pokračuje Martin Bodák. Spokojný samozrejme nebol ani tréner Peter Kúdelka. „Pre nás je to ťažká prehra. Prvá tretina bola zo strany šancí na našej strane. Súperovi ale vyšli dve prečíslenia a mali aj výborný vstup do druhej tretiny. Za stavu 0:3 sme sa aj dostali do šancí, ktoré sme ale opäť nevyužili. Bohužiaľ, nemáme takú pohodu, akú sme mali pred dvoma mesiacmi a je to vidno. Natrápime sa na každý gól. Namiesto jednoduchých streleckých riešení hľadáme ťažké kombinačné varianty a napokon skončíme bez puku, alebo v rohu,“ uviedol po stretnutí Kúdelka. Ten uviedol aj možné riešenia, ako von zo súčasnej situácie. „Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme predvádzali predtým. Musíme hľadať jednoduchšie riešenia v zakončení a hlavne byť efektívni. Potom určite porastie aj sebadôvera hráčov. Jednoducho, musíme pracovať ďalej a ísť do ďalších zápasov s cieľom vyhrať.“    

Peter Brendza

.



Uverejnené: 27.01.2024 15:21:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.