files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtou posilou stopér Dzotsenidze

Michalovský MFK Zemplín predstavil už svoju štvrtú posilu pred jarnou časťou Niké lige. Ide o gruzínskeho stopéra Tornikeho Dzotsenidzeho, ktorý sa s klubom dohodol na jeden a pol ročnej zmluve. Michalovčania už predtým podpísali aj uruguajského stredopoliara Enza Arevala, španielskeho stredopoliara Samuela Ramosa a na hosťovanie z Dunajskej Stredy prišiel aj grécky útočník Ioannis Niarchos.

Naopak, v tíme už nebude pôsobiť pätica hráčov – brankár Matúš Ružinský, stopér Michal Jeřábek, stredopoliari Christian Steinhubel a Papu Mendes, ako aj útočník Daniel Pavúk. O angažovaní gruzínskeho stopéra referuje oficiálny web po jesennej časti jedenásteho tímu Niké ligy.

Tornike Dzotsenidze sa narodil 7. novembra 1999 v Tbilisi. Futbalovo vyrastal v akadémii miestneho Dinama, v ktorom aj odštartoval seniorskú kariéru. V lete 2019 zamieril na hosťovanie do FC Telavi a od začiatku roka 2022 bol hráčom FC Dila Gori, v drese ktorého počas uplynulej jesene okúsil aj pohárovú Európu. V predkolách Konferenčnej ligy odohral šesť stretnutí a podieľal sa aj na vyradení Dunajskej Stredy. Dzotsenidze si dokonca v oboch dueloch proti DAC pripísal po jednej asistencii. „Veľmi si vážim, že Michalovce prejavili o moje služby záujem. Chcem im pomôcť v boji o zotrvanie v Niké lige. Ak sa to podarí, budem šťastný a potom prídu na rad ďalšie ciele v tomto klube. Teraz je prioritou udržať sa v najvyššej súťaži. V mužstve panuje výborná atmosféra, preto som presvedčený, že náš hlavný cieľ splníme,“ povedal 24-ročný Tornike Dzotsenidze, ktorý hráva na poste stopéra.

Foto: MFK Zemplín (Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 27.01.2024 14:08:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.